Αποκλειστικά στο eirinika: Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του Broadway στο studio του Άγγελου - Ο Nick Scandalios συνάντησε τον σπουδαίο ζωγράφο (φώτο)

"Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα , να έρθει στο Καπανδρίτι ο πολυβραβευμένος παραγωγός του Brodway, για να δει τα έργα του Άγγελου. Έχει ήδη πολλά έργα μου, και συζητήσαμε το ενδεχόμενο μιας έκθεσης στο Χόλυγουντ, όταν περάσει η πανδημία."

"Τέχνη είναι όταν προσπαθούμε να δώσουμε ηθική και πνευματική διάσταση στην προσωπική μας πορεία. Να ανακαλύψουμε τις πανανθρώπινες αξίες, αυτές που ισχύουν για πάντα" 

Έτσι ορίσε την τέχνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έκανα σε συνέντευξη που μου είχε δώσει παλαιότερα, ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Άγγελος .

Γράφει η Ειρήνη Πιτσόλη

Η δουλειά του Άγγελου , έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα , εδώ και πολλά χρόνια.

O Nick Scandalios με τα παιδιά του και τον ζωγράφο Άγγελο - Credits eirinika.gr / Ειρήνη Βανταράκη

Το 2018 η έκθεση  «Let There Be Light» («Γενηθήτω Φως»), της οποίας την επιμέλεια είχαν η  Μαρίντια Καφετζοπούλου και Κωνσταντίνος Λεμός, ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες του Λονδίνου.

Τα περιστέρια , ως σύμβολο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ειρήνης  και ελευθερίας  το σύμπαν, ο νυχτερινός ουρανός, το θείο δράμα, είναι θέματα που απασχολούν τον γνωστό ζωγράφο, και πολλά έργα του κοσμούν συλλογές του εξωτερικού.

Πράος , ευγενής και πολύ φιλοσοφημένος ο Άγγελος έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό σύμπαν στην ιστορία της ζωγραφικής

Ο Nick Scandalios, είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς του Broadway.

 

Είναι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του  Nederlander Organization, ενός οργανισμού που είναι από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες θεάτρων στον κόσμο.

Στο 105ο έτος λειτουργίας του, ο Οργανισμός Nederlander παρουσίασε πάνω από 100 παραγωγές στο Μπρόντγουεϊ και περιοδείες, δίνοντας στο Χόλιγουντ  αρκετές παραστάσεις που κέρδισαν Tony  όπως οι Hamilton, Waitress, Next to Normal, Wicked, The Lion King, Chicago, West Side Story, Cats, και  Annie μεταξύ άλλων.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό δίκτυο ιστορικά σημαντικών θεάτρων , τα οποία βρίσκονται σε πολλούς χώρους στις ΗΠΑ και στο West End του Λονδίνου.

Ο Scandalios είναι στον Οργανισμό Nederlander για περισσότερο από 30 χρόνια.

Είναι επίσης  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοικητών του The Broadway League, ενός συλλόγου που δραστηριοποιείται για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για το θέατρο του Μπρόντγουεϊ και τη στήριξη της δημιουργίας κερδοφόρων θεατρικών παραγωγών.

Eπιπλέον ο Scandalios, είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Broadway Cares/Equity Fights AIDS,  ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού  που βασίζεται στα ταλέντα, τους πόρους και τη γενναιοδωρία της θεατρικής κοινότητας στο Μπρόντγουεϊ, και του Off-Broadway και σε όλη τη χώρα, συγκεντρώνοντας κεφάλαια για την καταπολέμηση του  AIDS  στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος είναι καθηγητής στο τμήμα θεάτρου του Boston Gollege. 

Την υπογραφή του φέρουν μεγάλες επιτυχίες του Broadway όπως το Hamilton, και έχει κερδίσει πολλά βραβεία.

Στις "προσεχώς" δουλειές του, βρίσκονται   η ζωή της Tina Turner και του  Michael Jackson.

O διάσημος παραγωγός του Broadway, είναι συλλέκτης , και έχει στη συλλογή του έργα του Άγγελου.

Στα τέλη του Αυγούστου, ο Nick Scandalios, βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα.

Πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του, ζήτησε από την επιμελήτρια εκθέσεων και προσωπική φίλη του Άγγελου,  Ειρήνη Βανταράκη, να γνωρίζει τον Άγγελο και για αυτό το σκοπό έμεινε μια μέρα παραπάνω στην Αθήνα.

Έτσι ο Nick Scandalios, επισκέφτηκε μαζί με τα παιδιά του το ατελιέ του Άγγελου στο Καπανδρίτι.

Οι δύο σπουδαίοι άντρες της τέχνης συνομίλησαν για πολλή ώρα, ενώ ο Άγγελος πέρασε πολύ χρόνο με τα παιδιά τα οποία "μύησε" στη ζωγραφική του.

O Nick Scandalios με τα παιδιά του και τον ζωγράφο Άγγελο - Credits eirinika.gr / Ειρήνη Βανταράκη

Άγγελος: Στα έργα μου θέλω να περάσω την απλότητα και την ανρώπινη επαφή ως διαχρονικές αξίες"

Μιλώντας αποκλειστικά  στο eirinika.gr για τη συνάντηση ο Άγγελος είπε στην Ειρήνη Πιτσόλη:

"Σήμερα σε μια δύσκολη εποχή με ιλλιγγιώδεις ρυθμούς, πρέπει να αναζητάμε την απλότητα και την ανθρώπινη επαφή. 

O Nick Scandalios με τα παιδιά του και τον ζωγράφο Άγγελο - Credits eirinika.gr / Ειρήνη Βανταράκη

Μόνο με την απλότητα ο άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει την ισορροπία και αυτό προσπαθώ να περάσω μέσα από τους πίνακες μου: Τη διαχρονική αξία της απλότητας και της ανθρώπινης επαφής, που έχει ξεθωριάσει την εποχή μας. 

O Nick Scandalios με τα παιδιά του και τον ζωγράφο Άγγελο - Credits eirinika.gr / Ειρήνη Βανταράκη

Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν σήμερα αυτή την αξία γιατί δεν είναι "αντικειμενική", δηλαδή δεν έχει να κάνει με το χρήμα.

Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα , να έρθει στο Καπανδρίτι ο πολυβραβευμένος παραγωγός του Brodway, για να δει τα έργα του Άγγελου.

Έχει ήδη  έργα μου στη συλλογή του, ανάμεσα τους και ένα από τη σειρά "Πανανθρώπινα", και συζητήσαμε το ενδεχόμενο μιας έκθεσης στο Χόλιγουντ, όταν περάσει η πανδημία.

Επίσης ενδιαφέρθηκε να αγοράσει κι άλλα έργα μου."

Nick Scandalios: Τα παδιά μου ρωτούσαν συνέχεια για τον ζωγράφο ήθελα να τον γνωρίσουν

Ο Nick Scandalios, έχει αρκετά έργα του Άγγελου, στο σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Όπως είπε ο ίδιος, τα παιδιά του τον ρωτούσαν συνέχεια για το ζωγράφο , του οποίου τα έργα κοσμούν το σπίτι του.

Έτσι θέλησε να τα φέρει στην Ελλάδα να τον γνωρίσουν.

Δήλωσε επίσης ότι θα τον ενδιέφερε πάρα πολύ να βάλει ένα έργο του Άγγελου ως αφίσα , σε κάποια από τις επόμενες παραγωγές που θα κάνει στο Broadway.

Έτσι συζήτησε με το ζωγράφο αυτό το ενδεχόμενο, καθώς ο Άγγελος έχει τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του , ακόμα και αυτών που έχουν πουληθεί.

Το eirinka.gr παρουσιάζει αποκλειστικά φωτογραφίες από τη συνάντηση του Nick Scandalios με τον διεθνούς φήμης ζωγράφο Άγγελο.

Για τις αποκλειστικές φωτογραφίες ευχαριστούμε την Ειρήνη Βανταράκη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ