Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Σάλος μετά το «τι θέλουμε, να τον κρεμάσουμε;» για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Μπουδούμης & Τσαρούχας αντιδρούν (βίντεο)

Αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τις δηλώσεις της

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσαντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την ηθοποιό να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι ηθοποιοί είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες».

Ειδικότερα μιλώντας για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, κλονίζοντας το χώρο του ελληνικού θεάτρου, δήλωσε  στο Mega και την εκπομπήτης Σίσσυς Χρηστίδου «Χαμογέλα και Πάλι»: «Μιλάμε για έναν σπουδαίο σκηνοθέτη και ηθοποιό. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σχέδιο ζωής. Για κάποιο λόγο συνέβησαν όλα αυτά» διαχωρίζοντας την ιδιότητα του καλλιτέχνη και του ανθρώπου.

«Όλοι ερχόμαστε προ των ευθυνών μας. Και ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με τις δικές του» δήλωσε επίσης η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της σε σχέση με την άτυπη απόφαση να αποσυρθούν από την τηλεόραση τηλεοπτικές δουλειές του Πέτρου Φιλιππίδη, αντιπαραθέτοντας την περίπτωση του Κέβιν Σπέισι και του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει στο Χόλιγουντ.

EUROKINISSI

«Οι ηθοποιοί είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες. Πάντα ήταν έτσι. Η δικαιοσύνη είναι εδώ και αν πρέπει να τιμωρηθεί θα τιμωρηθεί. Πόσο αθώοι είμαστε όλοι μας;» σημείωσε η ίδια ενώ όπως αποκάλυψε έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη.  «Δεν μπορώ να πω τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σχέδιο ζωής, για κάποιο λόγο συνέβησαν αυτά και βλέπουμε ότι όλοι ερχόμαστε προ των ευθυνών μας. Ήρθε. Τι θέλουμε άλλο; Να τον κρεμάσουμε κιόλας»;

«Αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο εγώ δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω» παραδέχτηκε η ίδια ενώ υποστήριξε πως οι άνθρωποι «δεν είμαστε μόνο ένα πράγμα. Όλοι έχουμε πράγματα για τα οποία ντρεπόμαστε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου υπογράμμισε πως όπου υπάρχει εξουσία υπάρχουν και παρατράγουδα. Όταν έχεις θέατρο, θίασο, είσαι πρωταγωνιστής, όταν έχεις οτιδήποτε παρακαλάνε οι άνθρωποι να μπουν, είναι πολύ εύκολο να συμπεριφερθείς αλαζονικά.

 

Χωρίς αυτό να δικαιολογεί τίποτα. Μετά θα πρέπει να βρεθείς αντιμέτωπος με τις πράξεις σου. Αυτό δεν αλλάζει. Αλλά είναι τρομακτικό το πώς μπορείς να γλιστρήσεις, ακόμα κι όταν από άγνωστος γίνεσαι γνωστός.

Η ίδια επίσης παραδέχτηκε πως δεν ήθελε για όλους αυτούς τους λόγους η κόρη της να ακολουθήσει τα χνάρια της της μητέρας, χαρακτηρίζοντας τον χώρο «ανθρωποφαγικό».

Η αντίδραση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη

«Είναι αδυναμία… μα δεν είναι κακούργημα; Φταίνε τα σκοτάδια του… μα δεν είναι το σκοτάδι το ίδιο; Δεν κάνουμε τόσο παρέα πλέον… μα δεν ήσασταν στενοί φίλοι; Λυπάμαι για τους θύτες… δεν τους καταδικάζω τους θύτες; Καθίστε καλά… όχι, εσείς καθίστε καλά», έγραψε ο  ξθοποιός σε story που έκανε στο Instagram.

 

 

Σπύρος Μπιμπίλας: Φαντάζομαι ότι αν είχε συμβεί στην κόρη της δεν θα μιλούσε με τον ίδιο τρόπο

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» μίλησε για τα όσα ανέφερε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «“Ο τρόπος που το είπε δεν ξέρω αν αντικατοπτρίζει κανονικά τη σκέψη της ή αν έχει μπερδευτεί και η ίδια στον τρόπο που μίλησε και πώς τοποθετήθηκε. Έτσι νομίζω απ’ όσο ξέρω την Ελισάβετ από πολύ νέα. Φαντάζομαι ότι αν είχε συμβεί στην κόρη της δεν θα μιλούσε με τον ίδιο τρόπο».

Ακόμα μίλησε και στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή με τον ίδιο να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «όταν κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά δε γίνεται να μιλάμε για αδυναμία».

 

 

Πασχάλης Τσαρούχας: Η ανάρτηση «καρφί» για τις δηλώσεις της Κωνσταντινίδου

Ο ηθοποιός και μέλος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ έγγραψε τα εξής σε ανάρτησή του στο Facebook: «Μια σκέψη : Αντί τα κανάλια να "κόβουν" τις επαναλήψεις εκπομπών με πρωταγωνιστές κατηγορούμενους για βιασμούς - κακοποιησεις (αδικωντας έτσι κ συναδέλφους που πραγματικά δεν είχαν ιδέα), δεν θα ήταν προτιμότερο να εξαιρουν από τις νέες παραγωγές τους πρωταγωνιστες που υποστηρίζουν δημοσίως τους κατηγορούμενους βιαστές - κακοποιητες;

Πιο τίμιο μου φαίνεται».

 

Τι δήλωσαν στο Πρωινό οι ηθοποιοί, Π. Πιτσούλη, Κ. Αρζόγλου και Β. Παναγοπούλου

Αντιδράσεις και ενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά τις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, με ηθοποιούς να μιλούν στην πρωινή εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα.

«Η αδυναμία στον τζόγο είναι μια αδυναμία που αφορά εσένα και καταστρέφει εσένα, αλλά να έχεις μία αδυναμία πληγώνοντας και καταστρέφοντας κάποιον άλλον, αυτό δε λέγεται αδυναμία, αυτό λέγεται διαστροφή» είπε μεταξύ άλλων η Πηνελόπη Πιτσούλη, ενώ ο Κώστας Αρζόγλου χαρακτήρισε «τελείως λάθος» τις δηλώσεις.

Από πλευράς της η ηθοποιός και σκηνοθέτης Βάσια Παναγοπούλου έκανε λόγο για «απαράδεκτες» απόψεις.

Στο Πρωινό μίλησε και η ηθοποιός, Ελένη Τζώρτζη, για τις δηλώσεις που έκανε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

 

«Πρέπει να ζητήσει συγνώμη η Ε. Κωνσταντινίδου για τα όσα είπε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ναταλία Γερμανού: Τι σχολίασε στην εκπομπή της για τις δηλώσεις

«Να καταπιώ μισό λεπτό. Θα σταθώ στη φράση της ότι «είμαστε μια ευρύτερη οικογένεια» και αυτό θα το κατανοήσω ότι όντως υπάρχει η οικογένεια του θεάτρου. Στην οικογένεια του θεάτρου, λοιπόν, κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να προστατέψουν τους συγγενείς τους ηθοποιούς, κάποιοι άλλοι ένιωσαν μέσα από το κίνημα του #metoo την ανάγκη να τους τιμωρήσουν. Να πάρουν το μέρος των θυμάτων που είναι κατ’ εμέ και το λογικό.

Ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είτε βρίσκονται στη φυλακή είτε το όνομά τους είναι στον εισαγγελέα και πρόκειται να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους, ναι, υπάρχουν και ονόματα ανθρώπων οι οποίοι υπήρξαν πολύ καλοί ηθοποιοί. Συγχωρείστε μου που χρησιμοποιώ χρόνο παρελθοντικό. Αυτή τη στιγμή λίγοι θα σταθούν στο πόσο ωραία έπαιξε στην παράσταση. Δεν το θυμάται πια κανείς γιατί δεν είναι της παρούσης.

Είπε η Ελισάβετ «όλοι μας δεν έχουμε αδυναμίες»; Μα, όλοι έχουμε αδυναμίες, αρκεί οι αδυναμίες μας να μην είναι ποινικά αδικήματα. Αδυναμίες έχουν όλοι οι άνθρωποι, αρκεί να μην μας οδηγούν στο να βλάπτουμε τόσο τραυματικά άλλους ανθρώπους και να μην μας οδηγούν στην Δικαιοσύνη οι αδυναμίες μας», τόνισε η Ναταλία Γερμανού μέσα από την εκπομπή της «Καλύτερα δε γίνεται».

«Σαν εκπομπή οφείλαμε να ζητήσουμε από την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου να μας μιλήσει αν ήθελε. Δεν ήθελε να δώσει συνέχεια στο θέμα, και αυτό απολύτως σεβαστό είναι»,είπε επίσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ