Eμβόλιο κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας 5 -11 & 2 -5 - Nέα δεδομένα από Pfizer & Μoderna (βίντεο)

Ολα τα νέα δεδομένα....

Με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα και λαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που σχετίζεται σαφώς με τη μετάλλαξη Δέλτα, προκύπτουν πολλές εύλογες απορίες για τον εμβολιασμό έναντι COVID-19 στα παιδιά.

Εκπρόσωπος της Pfizer ανακοίνωσε ότι αναμένονται τα δεδομένα που απαιτούνται σε παιδιά 5 ως 11 ετών μέσα στον επόμενο μήνα. Τα δεδομένα για παιδιά ηλικίας 2 ως 5 ετών θα είναι διαθέσιμα σύντομα μετά.

Για παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 2 ετών, η Pfizer δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας το Νοέμβριο. Επίσης, η Moderna ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει την εγγραφή συμμετεχόντων σε κλινική μελέτη για παιδιά μεταξύ 6 και 11 ετών, ενώ διεξάγει μελέτες επιλογής καταλληλότερης δόσης σε ακόμη μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι τα παιδιά σε κλινικές δοκιμές για εμβόλια έναντι COVID-19 θα πρέπει να παρακολουθούνται για τουλάχιστον 2 μήνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι εξετάζεται η ταχύτερη πορεία για την έγκριση της επείγουσας χρήσης πριν από την πλήρη έγκριση.

Επίσης, ο FDA ανακοίνωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δεδομένων όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πιθανότατα σε λίγες εβδομάδες και όχι μήνες ως συνήθως.

Τα εμβόλια αποτελούν σημαντικότατη απάντησή μας στην πανδημία. Όμως, μέχρι να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών ηλικιών, επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και πιθανώς η απομόνωση σε κάποιες περιπτώσεις, θα χρειαστούν κατά τους μήνες που ακολουθούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ