Πέθανε ο «Εθνικάρας» Γιάννης Ματζουράνης - μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των ελληνικών γηπέδων (φωτό & βίντεο)

Έδινε «μάχη» με τον κορωνοϊό

Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των ελληνικών γηπέδων δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο γνωστός σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και ένθερμος οπαδός του Εθνικού Πειραιώς, Γιάννης Ματζουράνης, «έφυγε» την Κυριακή (12/09) από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό.

Ο «Εθνικάρας» όπως τον ήξεραν στην πλειοψηφία τους οι φίλαθλοι όλων των ομάδων έδινε εδώ και μήνες τη δική του μάχη με την Covid-19, διασωληνωμένος στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι γιατροί, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν τα κατάφερε κι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών.

Τον Γιάννη Ματζουράνη αποχαιρέτησε σε ανάρτησή του στο facebook ο γιος του Γιώργος, αλλά και αρκετοί οικείοι του.

 

«Καλό παράδεισο πατέρα, η εθνικάρα σου», ανέφερε χαρακτηριστικά στο post του.

Λίγα λόγια για τον «Εθνικαρά» Γιάννη Ματζουράνη

Γεννημένος το 1934 στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας ο Γιάννης Ματζουράνης ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία 10 ετών. Το «μικρόβιο» του Εθνικού του το έβαλε ο θείος του, ο Γιώργος, και ένας οικογενειακός φίλος, ο κ. Χρήστος, Ο μικρός ερωτεύτηκε την μπάλα, την κερκίδα, το ποδόσφαιρο, το κλίμα στο γήπεδο, την ομάδα. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους.

Αποτέλεσε μία από τις πιο θρυλικές μορφές των ελληνικών γηπέδων, ένα πόδειγμα οπαδού που λάτρευε τον Εθνικό Πειραιά, αλλά και την εθνική μας ομάδα. Το «Πάμε Εθνικάραααααα» ήταν ένα θρυλικό σύνθημα. Μάλιστα ήταν τόσο «μορφή» που έγινε και τραγούδι από τον Νίκο Καρβέλα! 

Από το 1956 μέχρι και το Νοέμβριο του 2014, όπως ο ίδιος είχε πει, είχε χάσει μόλις 12 αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Ο πρώτος ήταν το 1973 την ημέρα του γάμου του. Οι υπόλοιποι 11 ήταν επειδή ήταν άρρωστος.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ