«Γυναίκα της Χρονιάς» η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας: Η διάδοχος πήρε το βραβείο 20 χρόνια μετά την μητέρα της (φωτό & βίντεο)

Της το απένειμε μια από τις θείες της, η πριγκίπισσα Χριστίνα

Το βραβείο της «Σουηδής Γυναίκας της Χρονιάς» πήρε η πριγκίπισσα Βικτώρια που βραβεύτηκε την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, από την SWEA International - μια ένωση για σουηδόφωνες γυναίκες που ζουν ή έχουν ζήσει στο εξωτερικό.

Με 6.000 μέλη σε όλο τον κόσμο η SWEA είναι ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την Σουηδία εκτός βασιλείου.

Έτσι από το 1989 επιβραβεύει μια Σουηδή γυναίκα που έχει εργαστεί για τη χώρα σε όλο τον κόσμο και με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με το παλάτι η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Καρλ Γκουστάβ (και διάδοχος του θρόνου ) αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε τέσσερις ακόμα γυναίκες.

Με αυτό το βραβείο, η SWEA θέλησε να αναγνωρίσει το γεγονός ότι η πριγκίπισσα Βικτώρια αντιπροσωπεύει όλα εκείνα με τα οποία ταυτίζεται η ένωση: με «μια σύγχρονη Σουηδία, ανοιχτή, με περιβαλλοντικό προβληματισμό και φροντίδα».

Σύμφωνα με το parismatch η τελετή έγινε στο μουσείο τέχνης Millesgården, που βρίσκεται στο νησί Lidingö στο προάστιο της Στοκχόλμης.

Η μητέρα της πριγκίπισσας Εστέλ και του πρίγκιπα ‘Οσκαρ ήταν πολύ κομψή με ένα λευκό και χρυσό φόρεμα από τη σουηδική εταιρία Valerie Ε.

Μάλιστα το βραβείο της απένειμε μια από τις θείες της, η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας, η μικρότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες αδερφές του πατέρα της και τιμητική πρόεδρος της SWEA. Και αυτό, μόλις 20 χρόνια αφότου η μητέρα του, η βασίλισσα Σίλβια, έλαβε το ίδιο βραβείο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ