Αποκλειστικό: Ο φωτογράφος Δημήτρης Τσιριγώτης στο eirinika: Συναρπαστικά τα κλικς του από κρυμμένους παραδείσους του κόσμου - ''Η φωτογραφία είναι έρωτας, στιγμή, συναίσθημα, αρμονία''

Η φωτογραφία του διαθέτει κάτι μοναδικό: έναν μυστηριακό χαρακτήρα, συνδυασμένο με υπέροχα ζωντανά χρώματα....

Ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία στα 30 του και έκτοτε χαρίζει μαγικές εικόνες από το πανέμορφο νησί της Μήλου από το οποίο κατάγεται

 

 

 

 

 

Ο λόγος για τον φωτογράφο Δημήτρη Τσιριγώτη, στην γκαλερί του οποίου μπορεί να αντικρίσει κανείς το θαυμάσιο έργο του. Υπέροχες εικόνες Ελλάδας και όχι μόνο, τιρκουάζ νερά και απίστευτη ομορφιά... 

Την γκαλερί ''The Art House'' μπορεί να την βρει κανείς στην Πλάκα της Μήλου και να ταξιδέψει σε ονειρικά τοπία, να ονειρευτεί, να του ξυπνήσουν αναμνήσεις και συναισθήματα. 

 

 

 

 

 

 

Ο Δημήτρης Τσιριγώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα

 

 

 

 

 

 

Ο ίδιος μιλώντας στο eirinika τονίζει: H φωτογραφία είναι έρωτας, στιγμή, συναίσθημα, αρμονία, γεωμετρία, φως και σκιά. Όσο για το πως αποφάσισε να αρχοληθεί με αυτήν, εξηγεί: ''Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία ήταν πάντα το παιδικό μου όνειρο, αλλά στην πορεία της ζωής μου ασχολήθηκα με τελείως διαφορετικά πράγματα.

 

 

 

 

Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα ήμουν συνέχεια σε μια εσωτερική αναζήτηση και ένιωσα ότι χρειάζομαι μια μεγάλη αλλαγή. Αυτή η αλλαγή έγινε ένα πρωινό στα τριάντα μου. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και δεν θα ξανακάνω τίποτα στην ζωή μου που να μην με κάνει χαρούμενο. Αγωνίζομαι και για τα δυο''. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πως έγινε η πρώτη ''γνωριμία'' του όμως με την φωτογραφία; Ήταν δέκα χρόνων εκμυστηρεύεται στο eirinika, στο σαλόνι του σπιτιού του και έβλεπε ένα ντοκιμαντέρ με τους φωτογράφους του National Geographic. Τα ταξίδια και τα τοπία που έβλεπαν, τα ζώα, τους ανθρώπους και αυτές τις πανέμορφες φωτογραφιες που έβγαζαν. Τα θυμάται όλα σαν να έγιναν εχθές. ''Το μυαλό μου ήδη με είχε κάνει φωτογράφο''. 

 

 

 

 

Βαθιές πορτοκαλί αποχρώσεις, μαγικοί κοκκινοί και μωβ τόνοι εντυπωσιάζουν στα κλικς του. Η θάλασσα, το βουνό, η φύση και η μαγεία της χώρας μας ενώνονται μέσα από τον φακό του...

 

 

 

 

Για τον Δημήτρη μια είναι η φωτογραφία που έχει τραβήξει και ξεχωρίζει. Ο παππούς με την βαλίτσα! ''Τρεις εβδομάδες ήμουν στο ίδιο σημείο και περίμενα  να συμβεί κάτι να ολοκληρώσει το κάδρο μου, αλλά να συμβεί αυτή η σκηνή σίγουρα δεν το περίμενα.

Είναι πολυ δυνατή εικόνα και ο κόσμος όταν την βλέπει τους δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα, διαφορετικές ιστορίες και είναι ωραίο να τις ακούς. Την αληθινή ιστορία πάντως ακόμα κάποιος δεν την έχει βρει'', μας λέει. 

Η ασπρόμαυρη αυτή φωτογραφία -όπως και πολλές ακόμα του φωτογράφου - κρύβουν τόσο χρώμα μέσα τους. 

Η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί σε γκαλερί στη Φλωρεντία, το Κόμο, το Μιλάνο, την Αθήνα, το Σαν Φρανσίσκο και πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν επιλεγεί και δημοσιευτεί από πολλά μέσα ενημέρωσης και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. 

 

 

 

 

Αν και έχει ταξιδέψει και φωτογραφίσει πολλά μέρη ο ίδιος λέει: ''Εύχομαι να φωτογραφίσω όσα περισσότερα μπορέσω, αλλά αν πρέπει να διαλέξω κάτι, μου έρχεται στο μυαλό η Ματέρα στην Ιταλία''. 

Οι διακρίσεις που έχει λάβει, πολλές, ενώ μια από τις πολύ σημαντικές στιγμές στην καριέρα του, ήταν το αφιέρωμα που του έκανε το CNN Travel. Πρόσφατα έξι από τις φωτογραφίες του επιλέχτηκαν στον διεθνή διαγωνισμό της IAAP ( International Association of Art Photographers. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό που κρατάει από την μέχρι τώρα πορεία του, είναι το χαμόγελο των γονιών και των φίλων του, που είναι το μεγαλύτερο βραβείο. Υπερήφανος νιώθει για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που έχει ζήσει και που του έχει χαρίσει η φωτογραφία. Για την πρώτη του έκθεση στην Αθήνα, την πρώτη του έκθεση στο εξωτερικό, στην Φλωρεντία και φυσικά την πρώτη φωτογραφία που πούλησε. 

 

 

 

 

 

 

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θεωρεί ότι τα social media και ιδιαίτερα το Instagram έχουν αλλάξει την φωτογραφία και τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται το ευρύ κοινό, o ίδιος απαντά:  ''Σίγουρα στην εποχή που ζούμε, των smartphones και των social media, η πλειοψηφία πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι ένα κουμπί και ένα φίλτρο, αλλά η πραγματικότητα απέχει παρά πολυ.

 

 

 

 

Εννοείται ότι έχουν βγει με κινητό βραβευμένες φωτογραφίες, αλλά μιλώντας πάντα για την πλειοψηφία,  από την μια μεριά βγάζουμε μια εικόνα και από την άλλη μεριά ένας καλλιτέχνης δημιουργεί μια εικόνα και αυτή η διαφορά είναι τεράστια''. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Δημήτρη Τσιριγώτη στον λογαριασμό του στο instagram @dimitris_tsirigotis_

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Από την Περιστέρα Αχμάκη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ