«Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία»: Η COSMOTE TV παρουσιάζει τη ζωή, την πορεία & το έργο του μεγάλου συνθέτη (φωτό)

Η σειρά φέρει την υπογραφή των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη

Η ζωή, η πορεία και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, του συνθέτη που θεωρήθηκε εκφραστής οραμάτων και δικαιοσύνης, ξεδιπλώνεται στην COSMOTE TV μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων «Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία».

Η σειρά, που φέρει την υπογραφή των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, ακολουθεί τη χρονολογική σειρά της πορείας του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλύπτοντας το διαχρονικό του έργο και το πάθος με το οποίο «υπηρέτησε» τη ζωή και τη μουσική. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο ντοκουμέντο για τον άγρυπνο στοχαστή, τον αγωνιστή καλλιτέχνη και δημιουργό, του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι ολόκληρη διαθέσιμη στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Στον ίδιο προορισμό οι τηλεθεατές θα βρουν και τα ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης - Συνθέτης», «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια επανάσταση αρχίζει».

Πρώτος σταθμός του «Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία» είναι το διάστημα 1925-1949. Στο μικροσκόπιο του επεισοδίου, οι ρίζες του μουσικοσυνθέτη, η καταγωγή της οικογένειάς του, τα χρόνια της εφηβείας, η Κατοχή, η εξορία, το λαϊκό τραγούδι, ο Γαλατάς Χανίων κλπ. Στη συνέχεια παρακολουθούμε τα καθοριστικά γεγονότα από το 1949 έως το 1966. Στο επίκεντρο του δεύτερου επεισοδίου της σειράς τίθενται γεγονότα, όπως ο γάμος του Μίκη Θεοδωράκη, η μελοποιημένη ποίηση, ο «Επιτάφιος», οι σπουδές στο Παρίσι, το φιλμ «Ζορμπάς».

Το ταξίδι της μνήμης θα συνεχιστεί για τις περιόδους 1066-1970 και 1968-1971. Οι τηλεθεατές της COSMOTE TV θα «μεταφερθούν» στη Ζάτουνα Γορτυνίας, όπου είχε εκτοπιστεί η οικογένεια Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ενώ θα μάθουν άγνωστες λεπτομέρειες από τη σύλληψη και την κράτηση του συνθέτη στις φυλακές Αβέρωφ. Η αναδρομή θα ολοκληρωθεί με την περίοδο 1971-2000, κατά την οποία ο Μίκης Θεοδωράκης αποτέλεσε φωνή κατά της Χούντας, έδωσε αξέχαστες συναυλίες και παρέλαβε το βραβείο Λένιν.

Η σειρά ρίχνει αυλαία με ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τη διαδικασία δημιουργίας της και στο οποίο μιλούν οι συντελεστές, καθώς και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ