Μίκης Θεοδωράκης: Σαββόπουλος, Νταλάρας, Δεληβοριάς, Πορτοκάλογλου, Μποφίλιου υποκλίθηκαν στον μεγάλο δημιουργό (φωτό)

Σύσσωμος ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος είπε το ύστατο «χαίρε»

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16.00 η τελετή αποχαιρετισμού του κορυφαίου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών.

Σύσσωμος ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος είπε το ύστατο «χαίρε» στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Την ίδια ώρα έξω από το ναό πλήθος απλών ανρώπων που αγάπησαν τον Μίκη, είπαν αντίο φωνάζοντας «αθάνατος» και κρατώντας πανό.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μαρία Φαραντούρη, η Μαρίζα Κωχ και ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν μόνο μερικούς από τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στη Μητρόπολη την τρίτη και τελευταία μέρα του λαϊκού προσκυνήματος. Ακόμα εκεί ήταν ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς υποκλήθηκαν στο φέρετρο του μεγάλου δημιουργού, αφήνοντας παράλληλα λουλούδια.

Δείτε επίσης: Οι Έλληνες αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη: Δείτε φωτό & βίντεο από την τελετή στη Μητρόπολη - συγκίνηση στο ύστατο «χαίρε»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιάννης Γκιόκας, η Αλέκα Παπαρήγα και το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ, Νικος Σοφιανός, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Όλγα Γεροβασίλη,η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ήταν επίσης στην Μητρόπολη.

Να σημειωθεί παράλληλα ότι  δίπλα στο φέρετρο βρέθηκε η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου και θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη (9/9) η κηδεία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ