Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί και πάλι -Μάφινς με μπαχαρικά, κολοκύθα και τυρί κρέμα

Όσο λιγότερο χτυπάμε τη ζύμη για τα μάφινς, τόσο πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα έχουμε.

ΥΛΙΚΑ

Για τα μάφινς

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αβγό
  • 140 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 150 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 γρ. μπέικιν σόδα
  • 2 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. κανέλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 0,5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 0,5 γρ. τζίντζερ σκονη
  • 80 γρ.  ζύμη για στρεζέλ
  • 160 γρ. κρέμα τυριού παγωμένη

Για την κρέμα τυριού

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 γρ. βανίλια εκχύλισμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΟΛΟΚΥΘΑ
  • ΚΑΝΕΛΑ
  • ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (cream cheese)

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε και τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά που έχουμε αναμείξει στο μπολ, μέχρι να ενσωματωθούν.
Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε με 30 γρ. ζύμης την κάθε μια, τοποθετούμε μια μπάλα κρέμας τυριού και καλύπτουμε με άλλα 30 γρ. ζύμης.
Πασπαλίζουμε με το στρεζέλ  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Τα υλικά για την παρασκευή αυτή είναι  καλό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Όσο λιγότερο χτυπάμε τη ζύμη για τα μάφινς, τόσο πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα έχουμε.

Για την κρέμα τυριού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά καλά, μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε σε μεμβράνη και σχηματίζουμε κύλινδρο. Βάζουμε στην κατάψυξη, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε τον κύλινδρο σε μπάλες των 15 γρ.

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ