Σκάνδαλο σε κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα: Καταγγελία για δεκάδες ψεύτικους εμβολιασμούς - διατάχθηκε ΕΔΕ

Ένα άλλο μελανό σημείο της υπόθεσης, είναι το τι γίνονταν τα εμβόλια 

Ένα μεγάλο σκάνδαλο φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Η υπόθεση σύμφωνα με το alitheianews.gr αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά που φέρεται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον covid19, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Πληροφορίες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ της Καρδίτσας, αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από τον ιατρών που δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνα, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα προχωράει και κανείς δεν ξέρει που ακριβώς, πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει ψεύτικο εμβολιασμό.

Λέγεται ότι ο αριθμός αυτός των ψεύτικων εμβολιασμένων είναι μόνο τον μήνα Αύγουστο, ενώ το σκάνδαλο ουσιαστικά περιορίζεται στους τελευταίους δύο μήνες, μιας και η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν ήταν μόνιμη στο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά μπήκε για καλύψει τις καλοκαιρινές άδειες.

Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου.

Οι “μαϊμού” εμβολιασμένοι, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προφανώς σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε. Επίσης, στα άτομα που φέρονται να έχουν εμβολιαστεί ψεύτικα, βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα, κάτι που οδήγησε και στην αποκάλυψή της δράσης της.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και η ίδια μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ πραγματικά το εμβόλιο, αν και βρίσκονταν σε ένα τόσο ευαίσθητο πόστο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. 

Ένα άλλο μελανό σημείο της υπόθεσης, είναι το τι γίνονταν τα εμβόλια που περίσσευαν μέσα από την παράνομη αυτή διαδικασία.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, αυτός διέταξε ΕΔΕ.

Η Ε.Δ.Ε ανατέθηκε στον αρμόδιο Υποδιοικητή της 5ης Υ.Π.Ε κ. Ηλία Τσιαούση και θα είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα. Φυσικά, θα διερευνηθεί και το κίνητρο που είχε η υπάλληλος για να κάνει κάτι τέτοιο.

Το μεγάλο έργο του Εμβολιαστικού Κέντρου Παλαμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά είναι από αυτά που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος του εμβολιασμού στο νομό μας, μετά το νοσοκομείο Καρδίτσας.

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιάσει κοντά στους 40 χιλιάδες πολίτες (έως και 400 εμβολιασμούς καθημερινά) και είναι κρίμα να συκοφαντηθεί όλο το κέντρο και το προσωπικό από την δράση μια και μόνης υπαλλήλου που μπήκε στο Εμβολιαστικό Κέντρο για να καλύψει τις άδειες των υπολοίπων.

Ακόμη και η εξιχνίαση της δράσης της, οφείλεται στην παρατηρητικότητα και τον έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του Εμβολιαστικού Κέντρου Παλαμά όταν διαπίστωσαν ύποπτες κινήσεις από μέρους της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ