Vintage pic: Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης φιλούσε τρυφερά την Τζένη Καρέζη - Σπάνιο στιγμιότυπο

Πόσο υπέροχη φωτογραφία...

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη γειτονιά των αγγέλων την Πέμπτη 2/9, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει όλων των ειδών μουσικής, από όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα και χορωδιακή εκκλησιαστική, έως μουσική για αρχαίο δράμα, θέατρο, κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι και μετασυμφωνικά έργα.

Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως οι Beatles, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, η Τζόαν Μπαέζ και η Εντίθ Πιάφ, ενώ έχει γράψει μουσική για γνωστές ταινίες όπως: Φαίδρα (1962), Αλέξης Ζορμπάς (1964), Ζ (1969) και Σέρπικο (1973). Το 1970, για τη μουσική στη ταινία Ζ, του απονεμήθηκε το βραβείο BAFTA για πρωτότυπη μουσική, ενώ ήταν υποψήφιος στην ίδια κατηγορία του 1974, για την ταινία State of Siege, και το 1975, για την ταινία Serpico

Επίσης ήταν υποψήφιος για Γκράμι το 1966 και το 1975 για το μουσικό θέμα των ταινιών Ζορμπάς και Serpico αντίστοιχα. Ο ίδιος συνεργάστηκε και με την αξεπέραστη Τζένη Καρέζη. 

Ένα από τα τραγούδια που έμειναν στην ιστορία, είναι η «Μαργαρίτα η Μαργαρώ» (1960), που μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη, με τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση και έγινε ταινία με τίτλο «Ποια είναι η Μαργαρίτα», το 1961 με την Τζένη Καρέζη.

Η επίσημη ιστοσελίδα mikistheodorakis έχει μια απίστευτη φωτογραφία στην οποία ο Μίκης δίνει ένα τρυφερό φιλί στην Τζένη. Ήταν το 1963 στο θέατρο REX, στην πρεμιέρα του έργου "Γειτονιά των αγγέλων" του Ι. Καμπανέλλη

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ