Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ματίνα Παγώνη: Επικίνδυνη η νέα μετάλλαξη του ιού - Επιτακτικό να εμβολιαστούν τα παιδιά - Οι παιδίατροι να ενημερώσουν τους γονείς (βίντεο)

Μιλώντας στο  Mega, η κ. Παγώνη ανέφερε πως  «η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη», τονίζοντας πως ακόμα δεν την ξέρουμε.

Την ανησυχία της για τη νέα μετάλλαξη του Κορωνοϊού και το στέλεχος Mu εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη .  Όπως ανέφερε σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, η εμφάνιση ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, ήταν αναμενόμενη, και η ανησυχία της έγκειται στο κατά πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Μιλώντας στο  Mega, η κ. Παγώνη ανέφερε πως  «η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη», τονίζοντας πως ακόμα δεν την ξέρουμε.

«Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ό,τι φαίνεται. Είναι 6 τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως», είπε.

«Ήταν καλή κίνηση του υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους.», συνέχισε αναφερόμενη στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία δείχνει πιο διαλλακτική αναφορικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ανακοινώνοντας χθες ότι όσοι κάνουν την πρώτη κιόλας δόση θα μπορούν να επανέλθουν στη δουλειά τους.

«Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί,  το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός.

Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα», σημείωσε. «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι αρνητές, είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στα νοσοκομεία και φοβούνται.», σχολίασε και σημείωσε ότι «μιλάμε για καθολικότητα του εμβολιασμού κι όχι υποχρεωτικότητα», πρόσθεσε. 

Μιλώντας για τους αρνητές γιατρούς, τους κάλεσε να μην παροτρύνουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν, ενώ ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για γιατρούς – αρνητές.

Αναφερόμενη έπειτα στις δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου σε μικρά παιδιά, η κ. Παγώνη ανέφερε πως «για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας μιλάμε για τον εμβολιασμό».

«Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο. Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς», συνέχισε. 

Τέλος σχολιάζοντας την περίπτωση της γυναίκας στον Ευαγγελισμό που αρνιόταν την διασωλήνωσή της, η κ. Παγώνη εξήγησε πως «για να διασωληνώσεις έναν άνθρωπο υπάρχουν δεδομένα διασωλήνωσης. Ενημερώνεις το συγγενικό περιβάλλον γιατί μπορεί ο ασθενής κλινική να μην είναι σε θέση να αποφασίσει. Οι συγγενείς υπογράφουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν κανόνες διασωλήνωσης.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ