Μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022: Οι top τάσεις της φετινής σεζόν - Cut out ρούχα, πιέτες, baggy jeans

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να είστε fashion icon... 

Η νέα σεζόν βρίσκεται μπροστά μας και μαζί της φέρνει πολλά συναρπαστικά fashion trends! Οι διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας έδωσαν το στίγμα τους για τη μόδα της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022. Μαζί θα ανακαλύψουμε τις προτάσεις τους και θα πάρουμε έμπνευση για το φετινό ντύσιμο μας!

Φυσικά, η υπερβολή δεν έλειψε από τις πασαρέλες και τα σύνολα των διάσημων σχεδιαστών, όμως η προσαρμογή των fashion friends σε πιο καθημερινές εμφανίσεις θα έχει αναμφίβολα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα ρούχα και τα prints που θα φορεθούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τη φετινή σεζόν, έτσι ώστε να  κάνουμε και μια σχετική ανανέωση στην γκαρνταρόμπα μας.

Τα ρούχα που θα είναι στη μόδα την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022

Όπως κάθε σεζόν, οι διάσημοι σχεδιαστές παρουσίασαν μια σειρά από fashion trends που θα ξεχωρίσουν ανάμεσα σε πιο κλασσικές και διαχρονικές επιλογές ρούχων.

Κάποια από αυτά έχουν παραμείνει στην κορυφή των τάσεων για αρκετές συνεχόμενες χρονιές, ενώ όπως πάντα υπάρχουν και οι νέες προσθήκες που προσφέρουν στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο την ανανέωση που χρειάζεται.

Ας πάρουμε μια γεύση από το τι θα φορεθεί περισσότερο αυτή τη σεζόν!

Τα cut out ρούχα παραμένουν τάση

Cut out ρούχα

Τα λεγόμενα κοψίματα που κοσμούν τα ρούχα θα συνεχίσουν να δίνουν μια ενδιαφέρουσα όψη και στη μόδα της σεζόν αυτής. Κυκλικά, τριγωνικά ή τετράγωνα, δεν έχει σημασία καθώς καθένα από αυτά προσδίδει ιδιαίτερο στυλ και απογειώνει το look μας.

Κι αν αναρωτιέστε πως να φορέσετε τη συγκεκριμένη τάση που προτείνει μεταξύ άλλων ο οίκος Givenchy, πέρα από τα φορέματα που είναι το κατεξοχήν ρούχο που τα διαθέτει, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο cut out τοπ ή παντελόνι.

Πιέτες: Ένα από τα τοπ διακοσμητικά στοιχεία

Πιέτες και πλισέ

Τα πλισέ φορέματα και οι φούστες θα είναι must στη μόδα για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα του 2021 – 2022. Είτε πρόκειται για πιέτες που ενώνονται μεταξύ τους ή για ξεχωριστές, το trendy αυτό διακοσμητικό στοιχείο που προτείνουν και οι Ami, Christian Dior και 3.1 Phillip Lim, θα κάνει πάταγο.

Σε περίπτωση λοιπόν που μέχρι τώρα δεν έχετε αποκτήσει κάποιο πλισέ κομμάτι, η σεζόν αυτή σας δίνει μια ακόμη ευκαιρία για να το κάνετε.

1960s μόδα και αυτή την περίοδο

1960s μόδα και την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 - 2022

Τα τελευταία χρόνια η vintage πινελιά στη μόδα έχει καθιερωθεί. Πρόκειται για ρούχα που θυμίζουν άλλες εποχές, όπως αυτά των Fashion East, Versace και Courrèges, αλλά διατηρούν ακόμη και τώρα αυτή την chic και εντυπωσιακή όψη τους που θα απογειώσει το ντύσιμο μας.

Η δεκαετία λοιπόν των 60’s θα επιστρέψει και φέτος με μια πιο μοντέρνα παραλλαγή, όπου μονόχρωμα και απλά ρούχα, τα οποία διαθέτουν ταυτόχρονα έναν σέξι αέρα θα αποτελέσουν την επιτομή της κομψότητας.

Πλεκτά ρούχα για κομψές και ζεστές εμφανίσεις

Πλεκτά ρούχα

Αν σας αρέσουν τα άνετα ρούχα τότε τα πλεκτά είναι ιδανικά για εσάς. Πρόκειται για μια τάση που παίρνει ολοένα και υψηλότερη θέση στις προτιμήσεις των διάσημων σχεδιαστών, όπως Chloé, Ports 1961, Fendi, Altuzarra, Salvatore Ferragamo και Proenza Schouler, αλλά και των απανταχού fashionistas.

Είναι ιδανικά για τις κρύες μέρες του Φθινοπώρου και του Χειμώνα, αφού όχι μόνο θα σας ζεστάνουν, αλλά θα σας βοηθήσουν να κάνετε στυλάτες εμφανίσεις.

Τα baggy jeans είναι τοπ επιλογή για ακόμη μια σεζόν

Baggy jeans

Τα φαρδιά παντελόνια και ιδιαίτερα τα τζιν έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τις τελευταίες σεζόν και οι οίκοι Celine, Chanel, Peter Petrov και Ganni τα διατήρησαν και αυτή την περίοδο στην κορυφή.

Πρόκειται για ένα στυλ παντελονιού που αποπνέει των αέρα της boho και hippie εποχής, το οποίο όμως μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με πιο chic tops.

Φαρδιά σε όλο το μήκος τους ή σε ορισμένα σημεία, δεν έχει σημασία, καθώς κάθε σωματότυπος και στυλ ντυσίματος απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη γραμμή.

Βρείτε λοιπόν το ιδανικό για το δικό σας γούστο και δοκιμάστε το!

Oversized και ρούχα με πολύ όγκο

Oversized και ρούχα με πολύ όγκο

Εκτός από τα φαρδιά τζιν, ιδιαίτερα αισθητή έκαναν την παρουσία τους και άλλες εντυπωσιακά ογκώδεις και oversized δημιουργίες, όπως το φόρεμα του Issey Miyake.

Φορέματα, πανωφόρια, αλλά και παντελόνια λοιπόν που προσθέτουν όγκο στη σιλουέτα μας θα είναι must για τη σεζόν.

Βέβαια, το συγκεκριμένο fashion trend είναι ιδανικό για όσες θέλουν να πετύχουν μια statement εμφάνιση χωρίς να τις απασχολεί η αύξηση του όγκου.

Μικροσκοπικά μίνι για σαγηνευτικές εμφανίσεις

Μικροσκοπικά μίνι

Ανεξάρτητα από το στυλ τους, οι σούπερ μίνι φούστες και τα φορέματα θα φορεθούν πολύ και αυτή τη σεζόν.

Σύμφωνα λοιπόν και με τους Valentino, Dolce & Gabbana, Lanvin και Fendi, το σέξι αυτό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας θα αποτελέσει την τέλεια επιλογή για τις βραδινές σας εξόδους, αλλά και τις καθημερινές σας εμφανίσεις, αρκεί βέβαια να σας αρέσει να αναδεικνύετε τα πόδια σας.

Βρείτε λοιπόν το ιδανικό σχέδιο για το δικό σας στυλ και δημιουργήστε μοντέρνα θηλυκά σύνολα!

Ιδιαίτερα καλσόν που απογειώνουν το φθινοπωρινό / χειμωνιάτικο ντύσιμο

Ιδιαίτερα καλσόν

Κι αν ψάχνετε ακόμη έναν τρόπο για να ακολουθήσετε τις τάσεις στην μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022 χωρίς να αλλάξετε εντελώς το στυλ σας, δοκιμάστε να το κάνετε φορώντας ένα statement – printed καλσόν. Αυτό άλλωστε πρότειναν μεταξύ άλλων οι οίκοι Prabal Gurung, Vivienne Westwood, Prada και Maisie Wilen.

Η απλή αυτή προσθήκη μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως ένα μονόχρωμο ντύσιμο και να το κάνει εκθαμβωτικό.

Δερμάτινα ρούχα και πανωφόρια

Δερμάτινα ρούχα και πανωφόρια

Το δέρμα θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα υλικά που θα έχουν την τιμητική τους αυτή τη σεζόν, σύμφωνα και με τους οίκους Hermès, Schiaparelli και Simone Rocha.

Ρούχα λοιπόν και πανωφόρια δερμάτινα σε μαύρο καθώς και σε άλλα χρώματα θα αποτελέσουν ακόμη μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο.

Καπιτονέ υφές στα πανωφόρια και όχι μόνο

Καπιτονέ υφές

Τα φουσκωτά μπουφάν γίνονται πιο μεγάλα και εντυπωσιακά από ποτέ. Σύμφωνα και με τις προτάσεις των διάσημων οίκων μόδας όπως Prada, Givenchy, Marni, Balenciaga, Chanel και Louis Vuitton, πέρα από τα κλασικά μακριά σχέδια, το καπιτονέ θα φορεθεί και στα cropped jackets, αλλά και τα πόντσο.

Επιλέξτε λοιπόν και για φέτος ένα ζεστό trendy quilted jacket και απολαύστε τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες εμφανίσεις σας με στυλ.

Η οικολογική γούνα θα φορεθεί πολύ και φέτος

Οικολογική γούνα

Αποπνέοντας έναν πολυτελή αέρα, αλλά και προσθέτοντας εκπληκτικό στυλ στο ντύσιμο, η γούνα παραμένει και πάλι στην κορυφή των επιλογών των δημοφιλών σχεδιαστών μόδας.

Πάντα επιλέγοντας συνθετικές και όχι φυσικές γούνες, λόγω της οικολογικής συνείδησης που τους διακατέχει, οι διάσημοι οίκοι Petar Petrov, Peter Do, Acne Studios, Burberry, Stand, Givenchy, Balenciaga, Prada και Anna Sui, παρουσίασαν μια σειρά από κοντά, αλλά και μακριά πανωφόρια ιδανικά γι’ αυτήν την περίοδο.

Το ξεβαμμένο τζιν είναι και πάλι must

Ξεβαμμένα τζιν

Αγαπημένο κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας είναι και το τζιν, το οποίο φέτος θα έχει μια πιο ρετρό / 80’s όψη. Το χρώμα του δεν θα είναι το κλασσικό, αλλά το ξεβαμμένο, όπως παρουσίασαν και οι Norma Kamali, Rokh.

Κι όταν μιλάμε για denim, δεν αναφερόμαστε μόνο στο παντελόνι, αλλά και σε όλα τα ρούχα που μπορούν να φτιαχτούν από το δημοφιλές αυτό ύφασμα. Επομένως, μπορείτε να το φορέσετε σε jacket, jumpsuit ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει, ακόμη και να κάνετε συνδυασμούς jean ρούχων.

Τα χρώματα που θα ξεχωρίσουν φέτος στα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα

Εκτός από τα στυλ ντυσίματος, οι πασαρέλες των διάσημων σχεδιαστών παρουσίασαν και τα κορυφαία χρώματα για την μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που ξεχώρισαν περισσότερο.

Έντονα χρώματα για εντυπωσιακό ντύσιμο

Έντονα χρώματα

Αν και συνήθως στη μόδα την περίοδο αυτή επικρατούν οι σκούρες αποχρώσεις, φέτος θα έχουν την τιμητική τους και οι πιο έντονες.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Jil Sander, Oscar de la Renta, Loewe, Akris, Prada, JW Anderson, Roksanda, JW Anderson, Miu Miu, Alberta Ferretti, Patou και Tory Burch, χρώματα όπως το ροζ, το πράσινο, το φούξια κλπ θα δώσουν στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο σας μια πιο ενδιαφέρουσα όψη, φτιάχνοντας παράλληλα και τη διάθεση σας.

Κι αν δεν σας κολλάει να φορέσετε τόσο έντονα χρώματα αυτές τις εποχές, μπορείτε πολύ απλά να τα εισάγετε σε αξεσουάρ ή σε μικρές πινελιές του συνόλου σας.

Λιλά χρώμα για ρομαντικό και chic look

Λιλά χρώμα

Το μωβ γενικότερα αποτελεί ένα χρώμα που συχνά βλέπουμε να αποτελεί τάση το Χειμώνα. Φέτος όμως θα φορεθεί περισσότερο η ανοιχτόχρωμη απόχρωση του, το λιλά.

Το ρομαντικό αυτό παστέλ χρώμα που είδαμε μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Marine Serre, Jil Sander και Patou, θα είναι must. Η απαλή του όψη μπορεί να δώσει φως σε ένα σύνολο και να το γλυκάνει.

Lime green, το έντονο χρώμα που θα κυριαρχήσει

Lime green

Μια από τις τοπ έντονες αποχρώσεις για τη σεζόν είναι το πράσινο του λάιμ. Το φανταχτερό αυτό χρώμα θα σας κάνει να ξεχωρίσετε, δίνοντας στο ντύσιμο σας ένα ιδιαίτερο στυλ.

Πρόκειται για έναν πράσινο τόνο που παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων από τους Ganni, Kenzo, Salvatore Ferragamo και Stella McCartney.

Αστραφτερά ρούχα και κυρίως ασημί για glam outfits

Αστραφτερά ρούχα και κυρίως ασημί για glam outfits

Κι σας αρέσουν οι glamorous εμφανίσεις ή απλά ψάχνετε για κάτι βραδινό. Φέτος, όπως παρουσίασαν οι Alberta Ferretti, Givenchy και Valentino, θα φορεθούν πολύ οι παγιέτες, τα πετράδια, το glitter, τα φτερά και φυσικά τα ασημί ρούχα.

Επιλέξτε λοιπόν το κατάλληλο για το στυλ σας glamorous διακοσμητικό και απολαύστε τις εξόδους σας με στυλ.

Τα top prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022

Πέρα από τις προτάσεις των σχεδιαστών σε χρώματα, υπάρχουν βέβαια και τα prints. Τα βασικότερα από αυτά που ξεχώρισαν για φέτος σύμφωνα με τους κορυφαίους οίκους μόδας και τις πασαρέλες τους είναι τα εξής.

Λεοπάρ print

Λεοπάρ print

Το ιδιαίτερο αυτό μοτίβο παραμένει στην κορυφή των τάσεων εδώ και πολλές σεζόν. Πρόκειται για ένα σχέδιο που κάποιες το λατρεύουν και άλλες δεν το επιλέγουν καθόλου. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τον τρόπο που θα φορεθεί.

Ορισμένες γυναίκες το προτιμούν σε μικρές πινελιές, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που το επιλέγουν ακόμη και στα πανωφόρια τους. Μερικοί από τους οίκους που το πρότειναν για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα είναι και οι Max Mara, Christian Dior, Rokh, No21, Etro και Blumarine.

Τα logo των διάσημων οίκων μόδας θα φορεθούν πολύ

Logo των διάσημων οίκων μόδας

Τα μονογράμματα, αλλά και τα Logo των μεγάλων οίκων μόδας δεν χαρίζουν μόνο στυλ σε ένα ρούχο, αλλά του προσδίδουν και ένα ρετρό ύφος που θυμίζει τη δεκαετία των 70’s.

Από το ταγιέρ του Gucci με το χαρακτηριστικό GG και το μαντήλι στα μαλλιά του Max Mara, αλλά και τους οίκους Loewe, Balmain και Versace, η τάση αυτή στη μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022 θα είναι τοπ.

Τα καρό τύπου tartan θα συνεχίσουν να φοριούνται

Καρό τύπου tartan

Το διαχρονικό και πολύ δημοφιλές μοτίβο ταρτάν δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των κορυφαίων τάσεων για τη μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021.

Πρόκειται για ένα print που θα φορεθεί τόσο στα ρούχα, όσο και στα πανωφόρια της σεζόν, όπως μας πρότειναν μεταξύ άλλων και οι οίκοι Vivienne Westwood, Christian Dior, Alessandra Rich, Longchamp, Charles Jeffrey Loverboy, Chanel και AnnaSui.

Φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα floral

Φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα floral

Μπορεί το φλοράλ μοτίβο να είναι συνδεδεμένο με την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί εξίσου να φορεθεί και τον υπόλοιπο χρόνο.

Μάλιστα διάσημοι οίκοι μόδας, όπως οι Yuhan Wang, Markarian, Rentrayage, Ulla Johnson και Acne Studios, το παρουσίασαν ως μια από τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα και για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022.

Συνήθως αυτό που ξεχωρίζει το floral της κάθε περιόδου είναι οι χρωματισμοί του. Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι οι αποχρώσεις του είναι πιο έντονες, ενώ το Φθινόπωρο και το Χειμώνα γίνονται πιο μουντές και σκούρες.

Patchwork: Η τάση που συνδυάζει τα prints

Patchwork

Ένα ακόμη ιδιαίτερο σχέδιο που μπορείτε να επιλέξετε για τα ρούχα σας αυτό το Φθινόπωρο και το Χειμώνα είναι ο συνδυασμός διαφόρων prints σε ένα αναφέρει το beautetinkyriaki.

Διάσημοι σχεδιαστές, όπως αυτοί των Etro, Chloé και Dolce & Gabbana, παρουσίασαν και πάλι μια σειρά από υφάσματα και δέρματα που έχουν ραφτεί μαζί δημιουργώντας mix and match σχέδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ