Οι Έλληνες τραγουδιστές αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη - '' Είναι σαν να έφυγε μια κολόνα του Παρθενώνα, ήταν η καινούργια Ακρόπολη''

Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 96 ετών.

H είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, ενός μύθου του ελληνικού τραγουδιού, έγινε γνωστή νωρίς το πρωί της Πέμπτης και σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην οδό Επιφανούς 1, στην περιοχή του Μακρυγιάννη. Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες αποχαιρετού τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη

H Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς , η Γλυκερία και πολλοί ακόμα τραγουδιστές με μια ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησαν τον μεγαλύτερο συνθέτη του 20ου αιώνα.

Άλλοι με τραγούδια του, άλλοι με δύο λόγια συγκινητικά... 

Δείτε επίσης: Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης: Ο γίγαντας της ελληνικής μουσικής πέταξε στους ουρανούς - Η Ελλάδα & οι απανταχού Έλληνες έχουν καημό (φωτό - βίντεο)

 

Ο Γιώργος Νταλάρας μάλιστα έγραψε: 'Για λίγο τώρα σιγή...'' 

 

 

 

«Είναι σαν να έφυγε μια κολόνα του Παρθενώνα. Ο Μίκης ήταν η καινούρια μας “Ακρόπολη”», είπε ο Μανώλης Μητσιάς για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως σημείωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», «o Μίκης είναι ο μέγιστος των Ελλήνων».

«Λυπάμαι πάρα πολύ, ήμουν μαθητής του, φίλος του, συνεργάτης του», ανέφερε συγκινημένος.

«Εγώ στην Αμερική που έκανα συναυλίες κατάλαβα την αξία του. Ήρθε όλος ο Τύπος, ο κόσμος τον τίμησε, ήταν πολύ μεγάλος», είπε επίσης.

 

 

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει όλων των ειδών μουσικής, από όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα και χορωδιακή εκκλησιαστική, έως μουσική για αρχαίο δράμα, θέατρο, κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι και μετασυμφωνικά έργα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ