Μια βασίλισσα εργαζόμενη! Η Margrethe της Δανίας ανέλαβε να σχεδιάσει τα σκηνικά για ταινία του Netflix (φωτό)

Xρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ingahild Grathmer!

Μπορεί να είναι βασίλισσα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Margrethe της Δανίας έχει εγκαταλείψει την «δουλειά» αφού τώρα θα είναι η σκηνογράφος σε μια νέα παραγωγή του Netflix.

Πρόκειται για την ταινία Ehrengard, την σκηνοθεσία της οποίας έχει αναλάβει ο ο βραβευμένος με Όσκαρ Δανός Bille August (Pele The Conqueror). Να σημειωθεί ότι το film βασίζεται στο μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν (Έρενγκαρντ: το χρονικό μιας αποπλάνησης, σε μετάφραση Σεραφείμ Βελέντζα, εκδόσεις "Γράμματα", 1984).

Όπως αναφέρει το Hollywood reporter αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μονάρχης ασχολείται με κάτι παρόμοιο αφού η ίδια είναι ζωγράφος και εικονογράφος, ενώ χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ingahild Grathmer. 

Μάλιστα στο παρελθόν είχε αναλάβει την εικονογράφηση για τις δανέζικες εκδόσεις του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έχει σχεδιάσει κοστούμια για παραγωγές στο Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας.

Ακόμα είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Δανών σκηνογράφων για το έργο της στο δανέζικο σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο, αφού έχει σχεδιάσει διαφημίσεις για μια σειρά από δανέζικες παραγωγές.

Επιπλέον  έχει κάνει εκθέσεις του έργου της σε γκαλερί και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Arken στο Ishoj κοντά στην Κοπεγχάγη. Ωστόσο με το νέο της αυτό εγχείρημα αναμένεται τα έργα της να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό.

«Οι ιστορίες της Κάρεν Μπλίξεν πάντα με γοήτευαν, με τα αισθητικά τους παραμύθια, τη φαντασία τους που ήταν για μένα κόσμοι δημιουργίας εικόνων. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι  μέρος αυτού του έργου. Προσπάθησα να ερμηνεύσω το φανταστικό σύμπαν της Μπλίξεν στη δημιουργία των ντεκουπάζ και των κοστουμιών και ανυπομονώ να δω την ιστορία της Έρενγκαρντ να ζωντανεύει σε αυτήν την ταινία » ανέφερε η βασίλισσα σε σχετική ανακοίνωση.

Όσο για την πλοκή της ταινίας αυτή ακολουθεί μια νεαρή,  που υπηρετεί την την πριγκιπική αυλή και την οποία ο γοητευτικός ζωγράφος Καζόττε προσπαθεί να αφυπνίσει ερωτικά, ενώ το έργο λαμβάνει χώρα στο φαναστικό βασίλειο του Babenhausen.

Σημειώνεται ότι η μονάρχης, που ανέβηκε στον θρόνο το 1972 είναι η μία από τις δύο βασίλισσες με χρέη ανώτατου άρχοντα - μαζί με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι αδερφή με την Άννα Μαρία, την σύζυγο του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, ενώ έχουν ακόμα μια αδερφή την πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ