TopWoman η 101 ετών Κρητικιά που «νίκησε» τον κορωνοϊό: Νόσησε, νοσηλεύτηκε & μέσα σε λίγες μέρες πήρε εξιτήριο (βίντεο)

 Ήταν πλήρως εμβολιασμένη

Μια γιαγιά 101 ετών από την Κρήτη «νίκησε» τον κορωνοϊό, αφού νόσησε ωστόσο κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο οποίος μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και τη Μαρία Μπινιχάκη παρουσίασε το προφίλ των ασθενών αυτών, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού.

«Η πλειονότητα των ασθενών που εισέρχονται σε ΜΕΘ είναι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα εισήλθαν και δύο ασθενείς με κορωνοϊό, πλήρως εμβολιασμένοι, οι οποίοι όμως είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα. 

«Όλοι οι εμβολιασμένοι ακόμη και αν χρειαστούν νοσηλεία θα έχουν μια ήπια νόσο», εξήγησε ο κ. Χαλκιαδάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση μιας υπερήλικης, η οποία κατάφερε να πάρει εξιτήριο, χάρη στον εμβολιασμό της!

«Την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο μια γυναίκα ηλικίας 101 ετών, η οποία είχε νοσήσει με κορωνοϊό. Ωστόσο ήταν πλήρως εμβολιασμένη και για τον λόγο αυτό, λίγες μέρες μετά την εισαγωγή της κατάφερε να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει σπίτι της».

Κλείνοντας, ο κ. Χαλκιαδάκης επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά, «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε». «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε ανοσία απέναντι στον ιό. Οι όποιες επιπλοκές είναι μέσα στο πλαίσιο μιας θεραπευτικής αγωγής».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ