Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε ανατροπή: Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Βαγγέλης Αποστολάκης (βίντεο)

Δεν αποδέχθηκε τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στον ανασχηματισμό ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Ναύαρχος, πρώην ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας, δήλωσε:

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες». Σύμφωνα με πληροφορίες το περιβάλλον του υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε επειδή δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, καθώς δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση.

Όπως είπε, ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει τους όρους να είναι επικεφαλής υπουργείου και να υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση, κάτι που τον οδήγησε στην άρνηση, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή του και μετά τις αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Γ. Οικονόμου ως υπουργός στο νευραλγικό και νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θέλησε να ζητήσει εμμέσως τη συναίνεση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, η οποία θα περιλαμβάνει και την Πυροσβεστική.

 

Σημειώνεται ότι σε μεταξύ τους επικοινωνία ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή, και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο «εντυπώσεων και προσώπων» και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

 

Δείτε επίσης:

Ανασχηματισμός: Το Who is Who του Ευάγγελου Αποστολάκη - Νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας & πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας επί Σύριζα

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ