Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας μαγειρεύει gourmet: Μαριναρισμένα φιλετάκια ξιφία με σάλτσα από ανανά, μάνγκο και ροδάκινο

Ένα καλοκαιρινό, δροσερό και απολαυστικό πιάτο 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ξιφίας, κομμένος σε 4 φιλέτα

Για τη μαρινάδα:

  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα μοσχολέμονο, χυμός
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • μια χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, κομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Για τη σάλσα:

  • 2 φλ μίγμα φρούτων ανανάς- μάνγκο - ροδάκινο , κομμένα
  • 1/3 φλ κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • ¼ φλ κόλιανδρο, λεπτοκομμένο
  • ½ μεγάλο μοσχολέμονο, χυμός

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε τα φιλέτα ξιφία σε ένα γυάλινο πυρέξ.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας - το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, αλατοπίπερο - και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
  • Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα φιλέτα ξιφία και τα γυρνάμε να πάει παντού.
  • Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνουμε το ψάρι στη μαρινάδα έως 1 ώρα, όχι παραπάνω.
  • Όσο το ψάρι μαρινάρεται, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλσα – το μίγμα φρούτων ανανάς- μάνγκο – ροδάκινο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το χυμό μοσχολέμονου και τα ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.
  • Λαδώνουμε το σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα ξιφία για 5-6 λεπτά από τη μια πλευρά καλυμένα και 3-4 λεπτά από την άλλη.
  • Γαρνίρουμε κάθε φιλέτο με μπόλικη σάλσα ανανά-μάνγκο-ροδάκινο και σερβίρουμε αμέσως.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ