O αντιεμβολιαστής να κάτσει σπίτι του! Χωρίς να σκοτώσει άλλους ανθρώπους - Η συμμετοχή στην κοινωνία απαιτεί και συμμετοχή στις κοινές αποφάσεις

Είναι επίσης βέβαιο πλέον ότι ο εμβολιασμός δεν προστατεύει 100% όλους τους εμβολιασμένους από το να μη νοσήσουν καθόλου.

Γράφει ο Άγης Βερούτης στο Capital.gr

Δεν θυμάμαι κάποιο Καλοκαίρι πιο γεμάτο με ανησυχητικές εξελίξεις στα τελευταία 50 χρόνια.

Η μονοθεματική δυστοπία της τραγωδίας της Εκατόμβης του Ματιού με τους 102 νεκρούς το 2018 και η εθνική τραγωδία της τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο το 1974 ίσως να είναι πολύ πιο τραυματικά και άρα χαραγμένα στη συλλογική μνήμη, αλλά οι συμπληγάδες που καλούμαστε να διαβούμε ως κοινωνία τώρα είναι άκρως ανησυχητικές, ακόμα και αν κάνουμε το σταυρό μας που δεν έχουμε κανένα τσίρκο αντί κυβερνήσεως ως είχαμε προ διετίας.

Έκτοτε πολεμάμε μια πανδημία με σχεδόν τους μισούς ενήλικες της χώρας να αρνούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο θανάτου, να αρνούνται ότι υποχρεωτικά θα αναγκαστεί να ξανακλείσει η οικονομία αν περιπέσουμε σε σενάριο υπερμετάδοσης με 10.000 - 20.000 ή 50.000 κρούσματα τη μέρα (το οποίο συνεπάγεται 150-300 ανθρώπους τη μέρα να χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ).

Το ότι οι μισοί ενήλικοι κάτοικοι της χώρας εναντιώνονται στην ανάγκη εμβολιασμού του συνολικού πληθυσμού, προκειμένου να μετριαστούν τα συμπτώματα όσων τελικά δεν καταφέρουν να αποφύγουν τελείως την COVID19, είναι αιτία πανικού οποιουδήποτε εχέφρονος.

Η τελευταία παραφιλολογία των αντιεμβολιαστών είναι πως αφού το 7% των εμβολιασθέντων κινδυνεύει να κολλήσει την ίωση, τότε ας μην κάνει κανένας εμβόλιο! Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν κάνει εμβόλιο εναντίον της ευλογιάς, της ιλαράς, των μαγουλάδων, της ηπατίτιδας στις όποιες μορφές του, του τετάνου όποτε χτυπήσανε σε επικίνδυνο τόπο, της λύσσας όταν τους δάγκωσε σκύλος, και πολλά νέα κορίτσια και εναντίον του HPV κλπ κλπ. 

Αναρωτιέμαι αν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, τώρα που έχει πάρει οριστική έγκριση από τον FDA το ένα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν (τα υπόλοιπα είναι λίγες βδομάδες ή μήνες από την οριστική έγκριση) θα πειστούν ότι 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εμβολιασμοί είναι επαρκές δείγμα για να πάρουν την απόφαση να αυτοπροστατευτούν, ή αν θα συνεχίσουν να αερολογούν διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, τη ζωή των γύρω τους συγγενών, φίλων ή αγνώστων;

Ο αναντίρρητα τραγικός θάνατος μιας γυναίκας (διαφαινόμενα) από την αντίδραση του οργανισμού της στο εμβόλιο φαντάζει στο μυαλό τους τραγικότερος από τους περισσότερους από 13.487 νεκρούς από τον COVID19.

Είναι επίσης βέβαιο πλέον ότι ο εμβολιασμός δεν προστατεύει 100% όλους τους εμβολιασμένους από το να μη νοσήσουν καθόλου, καθώς κολλάνε και εμβολιασμένοι. Όμως το περνάνε στο πόδι, ελαφρά, όπως γνωρίζω από συγγενή μου 96 ετών που κόλλησε επαρκείς ημέρες μετά τον εμβολιασμό του και ταλαιπωρήθηκε μια μέρα με δέκατα, και όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία όλης της υφηλίου!

Ακόμα και η αλαζονική στάση των "ας εμβολιαστούν οι υπόλοιποι να προστατευτώ εγώ”, σε μια ειρωνεία της τύχης όπου ακόμα και εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν και να το περάσουν "στο πόδι” αλλά να μεταδώσουν τον COVID19 σε μη-εμβολιασμένους, συνηγορεί στην ηλιθιότητα της στάσης σχεδόν του 40% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. 

Δυστυχώς ζούμε ανάμεσά τους. 

Άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι μεγαλύτερο, το 1 ή το 13.487 (!), καθορίζουν με τις επιλογές τους το μέλλον της οικονομίας και της χώρας. Ορίζουν το αν θα θρηνήσουμε συλλογικά 13.487 νεκρούς από την πανδημία ή 4.000.000 ανεμβολίαστους που σίγουρα κάποια στιγμή θα κολλήσουν x 1%-2% θνητότητα = 40.000-80.000 νεκρούς παραπάνω, πέρα από τους 13.487 που έχουμε ήδη απωλέσει!

Αυτός είναι αριθμός ανθρώπων που χάνει μια χώρα στο μέγεθός μας σε πόλεμο, όχι σε καιρό ειρήνης!

Δεν τολμώ να σκεφτώ τί μπορεί να σημαίνει 40.000-80.000 ακόμα νεκροί για το σύστημα υγείας, για την επιτακτική επιβολή νέου λοκντάουν σε εκείνη την περίπτωση, για την εξέλιξη των μη-εξυπηρετούμενων δανείων μιας οικονομίας σε χειμερία νάρκη, που θα αυξάνει το έλλειμμα του ΑΕΠ και θα εκτοξεύει το δυσθεώρητο χρέος μας ακόμη πιο ψηλά, θα χάνει θέσεις εργασίας σαν να ήταν στραγάλια, και τι τρύπα θα πρωτοκαλύψουν τα €32 δις αν ξαναπέσουμε στην κατάσταση του περασμένου χειμώνα.

Φυσικά είναι δικαίωμα κάποιου που έχει αποδεδειγμένα πρόβλημα υγείας να μην εμβολιαστεί, όπως είναι και δικαίωμα στο σώμα του οποιουδήποτε να αρνηθεί τον εμβολιασμό για οποιονδήποτε προσωπικό του λόγο. Αρκεί να μην έρχεται σε επαφή με άλλα μέλη της κοινωνίας.

Να κάτσει σπίτι του! 
Ή να πάει στην ερημιά!

Η συμμετοχή στην κοινωνία απαιτεί να συμμετέχει στις κοινές αποφάσεις για το συλλογικό συμφέρον και την συλλογική προστασία.

Αν κάποιος θέλει ας μην εμβολιαστεί, αλλά να μη περιμένει ότι θα μπορεί να μπαίνει στο λεωφορείο και στο μετρό, να εργάζεται σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε εστιατόρια, σε καφετέριες, σε αεροδρόμια, σε εκκλησίες ή οπουδήποτε θα έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, διακινδυνεύοντας την ζωή και το βιός των υπολοίπων από τις εμμονές του.

Να κάτσει σπίτι του και να κάνει ό,τι θέλει!
Χωρίς να σκοτώσει άλλους ανθρώπους.

Δεν μας περισσεύει κανένας!
Ούτε καν εκείνοι που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στο 1 και το 13.487!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ