Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης και οι καταπληκτικές του ιδέες - Έτσι θα καθαρίσετε το πιο βρώμικο αντικείμενο του μπάνιου σας

To μπάνιο κρύβει πολλά μικρόβια. 

Μέσα στο μπάνιο, η αλήθεια είναι, πως υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία χρειάζονται προσοχή. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που δεν του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και… κακώς.

Το μπάνιο αποτελεί εστία πολλών μικροβίων, ορισμένα από τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Aνάμεσα σε αυτά βρίσκονται και εντερικοί παθογόνοι οργανισμοί που συχνά γίνεται λόγος γι’ αυτούς όπως είναι η σαλμονέλα, το καμπυλοβακτηρίδιο, το E.coil αλλά και άλλοι.

Το πικγάλ της τουαλέτας, όμως, είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως το χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς ωστόσο να φροντίζουμε να το καθαρίζουμε σωστά και συχνά.

Η κακή συντήρηση του πιγκάλ καθώς και η λανθάνουσα χρήση της βούρτσας αυτού συμβάλει στη μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων.

Αναλογιστείτε μονάχα τα υγρά που σκορπίζονται, έστω και με τη μορφή σταγόνων, από το βουρτσάκι του πιγκάλ στο διάστημα που μεσολαβεί από τη λεκάνη στο πικγάλ και τούμπαλιν.

thehomeissue_pigal03

Δύο τρόποι για να μην πάθετε ποτέ τίποτα.

Ο συχνός καθαρισμός του πιγκάλ θεωρείται υψίστης σημασίας θέμα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να μην το αμελείτε. Άλλωστε δεν χρειάζεται κόπο μονάχα τρόπο και όλα πάνε στον αυτόματο μετά!

Ξεκινήστε με το να ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας, ανά τρεις ημέρες την εβδομάδα, και να τοποθετείτε εκεί και το βουτσάκι για μερικές ώρες. Κατόπιν, τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι (και δύο φορές αν χρειαστεί) έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά το βουρτσάκι.

Τα οξέα του ξιδιού πέρα από το ότι θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη θα διώξοότητα ενισχύστε το διάλυμα  με ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Η χημική αντίδραση των στοιχείων που θα προκληθεί θα επιφέρει μικρέςυν και τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικ εκρήξεις καθαρισμού ανάμεσα στο τριχωτό του βουρτσακίου.

Tip: Να θυμάστε πως πάντα πρέπει να αφήνετε το βουρτσάκι να στραγγίζει μέσα στη λεκάνη πριν επιστρέψει στο πιγκάλ, γι’ αυτό στερεώστε το πρώτα για λίγο στο στεφάνι της λεκάνης.

thehomeissue_pigal02

Δε ξεχνάμε ποτέ να χρησιμοποιούμε γάντια αναφέρει το spirossoulis.

Καλό θα ήταν, όμως, να επιμείνετε με τον καθαρισμό του πιγκάλ κάνοντας την ίδια διαδικασία αντικαθιστώντας το λευκό ξίδι και τη σόδα με παχύρρευστη χλωρίνη. Για να μη χρειαστεί να «κρατιέστε» αδίκως ή να διακόπτετε τη διαδικασία, μπορείτε να αφήνετε τη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης του πιγκάλ για τις βραδινές ώρες που χρησιμοποιείτε το μπάνιο λιγότερο απ’ ότι στη διάρκεια της ημέρας.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χλωρίνης μέσα στο πιγκάλ αλλά θα πρέπει να το ανανεώνετε συχνά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ