Live: Η ενημέρωση από το υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα

Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης

Σε εξέλιξη είναι η σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο Υπουργείο Υγείας, από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.



Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.



Αρχικά, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρατηρείται διπλασιασμός κρουσμάτων σε υπερήλικες τις τελευταίες εβδομάδες, με συνεπακόλουθο να αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία.



Σημείωσε επίσης ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά φαίνεται ότι σταθεροποιείται (σε υψηλό σημείο) τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υψηλός είναι ο δείκτης θετικότητας σε πολλά νησιά, κάτι που προκαλεί ανησυχία, όπως ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου, καθώς θεωρείται ότι το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στα νησιά θα μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα με την επιστροφή των ταξιδιωτών.



Ζήτησε, μάλιστα, από τους εκδρομείς να υποβληθούν σε τεστ πριν την επιστροφή τους και να αποφύγουν τις επαφές με άλλους ανθρώπους για τουλάχιστον μία εβδομάδα.



"Οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αρχίζουν να αφορούν και πάλι ανθρώπους μεγαλύτερη ηλικίας. Οι ασθενείς είναι σε συντριπτικό ποσοστό ανεμβολίαστοι" τόνισε η καθηγήτρια και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ενόψει της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική.



Παράλληλα ζήτησε από τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τους εφήβους ενώ υπενθύμισε πως οι εμβολιασμοί αυτοί στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες. Επισήμανε ότι στόχος είναι η μείωση της διασποράς της πανδημίας, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων και θανάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ