Ο Σπύρος Σούλης μοιράζεται τα μυστικά του: Αυτή είναι η νέα μόδα στα μπαρ σπιτιού (φωτό)

Τα ράφια–μπαρ έχουν αρκετά πλεονεκτήματα

Τα τρόλεϊ ήταν μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα (και βολικότερα) trends για να δημιουργήσετε ένα μικρό μπαρ στο σπίτι σας. Αν το σκεφτείτε, όμως, καλύτερα, ίσως αναρωτηθείτε αν πραγματικά χρησιμεύουν κάπου αυτά τα… ροδάκια.

 

Μπορεί να ακούγεται πρακτικό, αλλά η πραγματικότητα είναι πως είναι λίγες οι φορές που τα τρόλεϊ αξιοποιούνται ως περιφερόμενα μπαρ μέσα στο σπίτι. Γι αυτό, λοιπόν, έφτασε ο αντικαταστάτης τους: τα ράφια.

Τα ράφια–μπαρ έχουν αρκετά πλεονεκτήματα: είναι σταθερά, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ποτά σας αλλά και τα ποτήρια σας, δεν πιάνουν χώρο στο πάτωμα και είναι εύκολα προσβάσιμα. Επιπλέον αποτελούν ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο για το σαλόνι σας και έχουν πολύ περισσότερο χώρο.

Ένα ράφι που θα το χρησιμοποιήσετε ως μπαρ μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σημείο του τοίχου, μπορεί να ενσωματωθεί στη βιβλιοθήκη σας ή σε κάποιο άλλο έπιπλο του σαλονιού.

 

Βάλτε δύο ράφια όπως αυτά της παραπάνω φωτογραφίας σε έναν τοίχο του σπιτιού σας και βάλτε τα μπουκάλια σας και κρεμάστε τα ποτήρια. Ταυτόχρονα μπορείτε να τα διακοσμήσετε με διακοσμητικά της προτίμησής σας. Εδώ το μικρό γλαστράκι και η κορνίζα ταιριάζουν αρμονικά με τη ρουστίκ αισθητική των ξύλινων ραφιών.

 

Για να δημιουργήσετε την αίσθηση του «πραγματικού» μπαρ μη διστάσετε να κρεμάσετε ποτήρια κρασιού σε δύο επίπεδα. Συμπληρώστε τη σύνθεση με ό,τι άλλο πιστεύετε ότι ταιριάζει θεματικά, όπως ένα shaker ή αναδευτήρες που θα τοποθετήσετε μέσα σε ένα ποτήρι.

Εάν στο σπίτι σας υπάρχει κάποιος μικρός χώρος που έχει όμως ύψος, μη διστάσετε να φτιάξετε ένα μικρό μπαρ όπου, εκτός από τα ράφια, θα περιλαμβάνει και ένα τραπέζι με 2-3 σκαμπό για να απολαμβάνετε τα ποτά σας, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα ήδη υπάρχον έπιπλο και να «χτίσετε» το μπαρ σας από πάνω, εντάσσοντας και το ίδιο το έπιπλο στη διακοσμητική σύνθεση!

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ