Βίντεο: Ολοκληρώθηκε η φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων - Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από 44 αθλητές κι αθλήτριες σε 11 αθλήματα. Οι μεταλλιούχοι Άννα Ντέντα, Θανάσης Κωνσταντινίδης αποτέλεσαν τους σημαιοφόρους της χώρας μας στην τελετή έναρξης, που διεξήχθη στο Στάδιο του Τόκιο.

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που σηματοδοτήθηκε με την καθιερωμένη Τελετή Έναρξης.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να ολοκληρώθηκαν, ωστόσο η αθλητική δράση στο Τόκιο συνεχίζεται με την διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/8), ούσα εξίσου φαντασμαγορική με την αντίστοιχη των Ολυμπιακών Αγώνων και αφήνει υποσχέσεις για ακόμη ένα συναρπαστικό αθλητικό γεγονός, που θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Μετά από πέντε χρόνια αναμονής, οι αθλητές κι αθλήτριες με αναπηρία θα αγωνιστούν στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για διακρίσεις και μετάλλια.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από 44 αθλητές κι αθλήτριες σε 11 αθλήματα.

Διαβάστε επίσης: Φαντασμαγορικά σκηνικά - πανδαισία χρωμάτων σε μια ξεχωριστή Παραολυμπιάδα - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων (φώτο)

Οι μεταλλιούχοι Άννα Ντέντα, Θανάσης Κωνσταντινίδης αποτέλεσαν τους σημαιοφόρους της χώρας μας στην τελετή έναρξης, που διεξήχθη στο Στάδιο του Τόκιο.

Πρώτη -μετά την παραολυμπιακή ομάδα των προσφύγων-, εισήλθε η παραολυμπιακή αποστολή της Ισλανδίας, ενώ τελευταία έκανε την εμφάνιση της η οικοδέσποινα Ιαπωνία, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ 

Στους αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016, η Ελλάδα είχε συγκεντρώσει 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 ασημένια, 4 χάλκινα), καταλαμβάνοντας την 24η θέση στον πίνακα μεταλλίων.

Ήταν μάλιστα η δεύτερη καλύτερη θέση στην ιστορία της ελληνικής αποστολής, μετά την 20η στο Πεκίνο.

Θυμίζουμε τα αγωνίσματα στα οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής:

Στίβος, Κολύμβηση, Άρση Βαρών σε πάγκο, Μπότσια, Ξιφασκία με Αμαξίδιο, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ποδηλασία και Τζούντο.

ertnews.gr 

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου θα ξεκινήσουν τρία αγωνίσματα στα οποία συμμετέχουν Έλληνες αθλητές.

Δείτε την παραολυμπιακή αποστολή της χώρας μας κατά την είσοδό της στο Στάδιο του Τόκιο για την Τελετή Έναρξης:

Η κολύμβηση, η ξιφασκία με αμαξίδιο και η επιτραπέζια αντισφαίριση θα μετάσχουν στην πρεμιέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο κάτοχος τριών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης, είναι οι δύο από τους συνολικά τέσσερις Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στα προκριματικά της κολύμβησης κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας.

Το απόγευμα θα διεξαχθούν οι τελικοί. Οι άλλοι αθλητές είναι οι Γεράσιμος Λιγνός και Αλέξανδρος Λεργιός. Στον τελικό, λόγω μικρής συμμετοχής, έχει προκριθεί ήδη ο Δημήτρης Καρυπίδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ