Φαντασμαγορικά σκηνικά - πανδαισία χρωμάτων σε μια ξεχωριστή Παραολυμπιάδα - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων (φώτο)

Εντυπωσιακή τελετή στην σκιά του Covid-19

Διαχρονικά σύμβολα, πανδαισία χρωμάτων & φαντασμαγορικά σκηνικά, ξεχωρίζουν & προϊδεάζουν το φίλαθλο κοινό για μία εντυπωσιακή Παραολυμπιάδα!

Η χώρα μας μετέχει σε 11 αθλήματα με 44 αθλητές και αθλήτριες και τέσσερις συνοδούς, με σημαιοφόρους τους Άννα Ντέντα και Θανάση Κωνσταντινίδη, αναφέρει το ert news.gr 

ert news.gr 

Περισσότερες από 100 ώρες αγώνων θα μεταδώσει ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και ψηφιακά η ΕΡΤ μέσα από την ΕΡΤ 2, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τα αθλητικά κανάλια ΕΡΤ Sports στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και το διαδίκτυο.

ert news.gr 

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020 αρχίζουν σήμερα (24/8) στο Τόκιο με την τελετή έναρξης-που είναι σε εξέλιξη-, καθώς η Ιαπωνία παλεύει με τη χειρότερη έξαρση Covid-19 μέχρι στιγμής, καταγράφοντας καθημερινά κρούσματα και παρουσιάζοντας αυξημένη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ένας αθλητής, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, βρέθηκε θετικός στην Covid-19 στο Παραολυμπιακό χωριό, όπως επιβεβαιώθηκε από τους διοργανωτές, σύμφωνα με τον Guardian.

ert news.gr 

 Ο Μάσα Τακάγια, εκπρόσωπος Τύπου της οργανωτικής επιτροπής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020, επιβεβαίωσε ότι ο αθλητής θα μπει σε 14 ημέρες καραντίνας.

ert news.gr 

 Υπήρξαν πολλά κρούσματα μεταξύ των αθλητών των Παραολυμπιακών που καταγράφηκαν στο εξωτερικό και σε κέντρα προπόνησης στην Ιαπωνία ενόψει των Αγώνων, αλλά αυτή η περίπτωση είναι η πρώτη που προέρχεται από το Ολυμπιακό χωριό.

ert news.gr 

 Σήμερα, ημέρα έναρξης των Αγώνων, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι εννέα άλλα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης μεταξύ ατόμων που εργάζονταν στους Αγώνες έξω από το Ολυμπιακό χωριό.

 Το Τόκιο, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέγραψε συνολικά 4.220 νέα κρούσματα και εννέα θανάτους από Covid-19 σήμερα.

 Είναι αξιοσημείωτο ότι αθλητές από τη Νέα Ζηλανδία δεν συμμετέχουν στην τελετή έναρξης, λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ert news.gr 

 Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης, με την ελπίδα και την προσδοκία ότι όχι μόνο θα υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών, αλλά οι διοργανωτές θέλουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες να ενισχύσουν και να αποδείξουν ότι η ιαπωνική κοινωνία είναι περισσότερο ανοικτή.

 Το Τόκιο είναι η πρώτη πόλη που φιλοξένησε δύο Παραολυμπιακούς Αγώνες, 57 χρόνια μετά από την πρώτη διοργάνωση το 1964, τώρα ξανά (24/8-5/9) όπου 4.400 αθλητές εκπροσωπούν 162 εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές. Θα αγωνιστούν σε 539 αγωνίσματα σε 22 αθλήματα. 

Φωτογραφίες: ert news.gr 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ