Πέθανε ο Brian Travers των UB40 - O διάσημος σαξοφωνίστας έχασε την μάχη με τον καρκίνο (φώτο -βίντεο)

Τον Μάρτιο του 2019 έχασε την επετειακή περιοδεία του συγκροτήματος μετά από επιληπτική κρίση στο σπίτι και διαπιστώθηκε ότι είχε δύο όγκους στον εγκέφαλό του,

Ο σαξοφωνίστας  και  στιχουργός  των  UB40 Brian Travers πέθανε σε ηλικία 62 ετών, ανακοίνωσε το συγκρότημα.

Ο μουσικός, ιδρυτικό μέλος της μπάντας reggae, πέθανε στο σπίτι του στο Moseley περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του στις 22 Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση του συγκροτήματος αναφέρεται: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του συντρόφου μας, αδελφού, του ιδρυτικού μέλους των UB40 και μουσικού θρύλου Μπράιαν Ντέιβιντ Τράβερς.

«Ο Μπράιαν πέθανε χθες το βράδυ μετά από μια μακρά και ηρωική μάχη με τον καρκίνο.

«Οι σκέψεις μας είναι στη γυναίκα του Μπράιαν, Λέσλεϊ, την κόρη του, Λίζα και τον γιο, Τζέιμι.



«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από αυτά τα νέα και ζητάμε να σεβαστείτε την ανάγκη της οικογένειας για ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Travers δημιούργησε  το συγκρότημα το 1978 με μουσικούς από διάφορα σχολεία του Μπέρμιγχαμ, επιλέγοντας το όνομά τους ως αναφορά σε μια φόρμα που εκδόθηκε για  άτομα που διεκδικούσαν επίδομα ανεργίας εκείνη την εποχή.

Το συγκρότημα έχει παρουσιάσει μεγάλες  επιτυχίες συμπεριλαμβανομένων των Red Red Wine και (I Can't Help) Falling in Love With You και έχουν πουλήσει 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Είχαν περισσότερα από 40 Top  τραγούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της χώρας.

Η τελευταία παράσταση του Travers με το συγκρότημα ήταν σε μια συναυλία τον Δεκέμβριο του 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Arena Birmingham.

Τον Μάρτιο του 2019 έχασε την επετειακή περιοδεία του συγκροτήματος μετά από επιληπτική κρίση στο σπίτι και διαπιστώθηκε ότι είχε δύο όγκους στον εγκέφαλό του, αναφέρει ο Guardian.

Μια δήλωση του Δρ Ντέιβιντ Τζένκινσον, προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Brain Tumor Charity, αναφέρει: «Όλοι εμείς στη φιλανθρωπική οργάνωση Brain Tumor είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του Brian.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του, και με όλους όσους εμπνεύστηκαν από την καριέρα του και την επιτυχία του συγκροτήματος.

Η απώλεια του είναι μια έντονη υπενθύμιση του γιατί πρέπει να προχωράμε όλο και πιο γρήγορα κάθε μέρα στη μάχη ενάντια στους όγκους του εγκεφάλου, έτσι ώστε οι άλλες οικογένειες να μην πρέπει να υπομείνουν αυτού του είδους την καρκινοπάθεια στο μέλλον.

«Είμαστε δεσμευμένοι να αγωνιζόμαστε για όλους εκείνους τους ανθρώπους των οποίων η ζωή ανατρέπεται από αυτήν την καταστροφική ασθένεια».

Η σύνθεση των UB40 παρέμεινε η ίδια για σχεδόν τρεις δεκαετίες μέχρι τον Ιανουάριο του 2008, όταν ο Ali Campbell αποχώρησε από το συγκρότημα.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο τραγουδιστής των UB40, Duncan Campbell, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη μουσική λόγω κακής υγείας και αντικαταστάθηκε από τον μουσικό Kioko Matt Doyle ως τραγουδιστής του συγκροτήματος.

Ο Doyle προσχώρησε στην πιο πρόσφατη σύνθεση των Robin Campbell, Jimmy Brown, Earl Falconer, Norman Hassan, Laurence Parry, Tony Mullings, Martin Meredith και Travers.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ