Υπέροχη vintage φωτογραφία: Η Ειρήνη Παπά με τον Μάνο Κατράκη - η διεθνής Ελληνίδα & η αξέχαστη φωνή του θεάτρου (βίντεο)

Δύο σπουδαίοι Έλληνες

Μια υπέροχη vintage φωτογραφία της Ειρήνης Παππά, με τον Μάνο Κατράκη, έχει δημοσιευτεί στον λογαριασμό studio_kleisthenis στο Instagram.

Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο που τράβηξε στις 14-1-1959 ο Κλεισθένης Δασκαλόπουλος και σε αυτό βλέπουμε την διεθνή Ελληνίδα και τον σπουδαίο ηθοποιό, την αξέχαστη φωνή του θεάτρου.

Γεννημένη στις 3  Σεπτεμβρίου του 1926, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, η Ειρήνη Παππά, στην σπουδαία καριέρα της στο Σινεμά, έχει πρωταγωνιστήσει σε εμβληματικές ταινίες, από τον «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη, μέχρι τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» του Τζέι Λι Τόμσον. 

Ο Κατράκης εφανίστηκε για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή στην Αθήνα το 1927. Ο σκηνοθέτης Κώστας Λελούδας ενθουσιάστηκε από τη δυναμικότητά του. Έναν χρόνο μετά έπαιξε στην πρώτη ελληνική βουβή ταινία με τίτλο Το λάβαρο του '21 (1928). Παράλληλα συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις τοπικών θιάσων, μεταξύ των οποίων ο Θίασος Νέων του Ανδρέα Παντόπουλου και ο θιάσος της Μαρίκας Κοτοπούλη. Το 1931 μπήκε στο Εθνικό Θέατρο. Πέρα από το υποκριτικό του ταλέντο θα μείνει γνωστός και για την χαρακτηριστική του φωνή.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της τελευταίας ταινίας όπου πρωταγωνίστησε με τίτλο Ταξίδι στα Κύθηρα, απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1984, σε ηλικία 76 ετών, λόγω καρκίνου του πνεύμονα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ