Η Αντζελίνα Τζολί έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram - 4.8 εκατ followers μέσα σε μια μέρα: Το γράμμα της έφηβης Αφγανής στην ηθοποιό (φωτό)

Για να γίνει η «φωνή όσων παλεύουν ανά τον πλανήτη για τα βασικά τους δικαιώματα»

Λογαριασμό στο Instagram έφτιαξε η Αντζελίνα Τζολί, με το πρώτο της post στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να είναι για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Ειδικότερα η ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, δημοσίευσε στο προφίλ της ένα γράμμα που της έστειλε μια έφηβη Αφγανή.

Να σημειωθεί ότι παρόλο που δημιούργησε το προφίλ της την Παρασκευή - και έχει μόνο μια ανάρτηση, κατάφερε να συγκεντρώσει ήδη 4.8 followers!

Στην επιστολή, η οποία είναι ανώνυμη, η Τζολί περιγράφει λεπτομερώς τους φόβους του κοριτσιού, ενώ στο post της γράφει πως «αυτό είναι ένα γράμμα που έλαβα από έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι στη χώρα χάνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας».

«Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος στο Αφγανιστάν χάνει τη δυνατότητά του να επικοινωνήσει μέσα από τα social media και να εκφραστεί ελεύθερα. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω προφίλ στο Instagram για να μοιραστώ εγώ την ιστορία τους στον κόσμο και να γίνω η φωνή όσων παλεύουν ανά τον πλανήτη για τα βασικά τους δικαιώματα» αναφέρει μεταξύ άλλων η 46χρονη.

 «Είμαστε και πάλι φυλακισμένοι» γράφει στην ηθοποιό το νεαρό κορίτσι που φοβάται ότι η ζωή της θα αλλάξει με τους Ταλιμπάν στην εξουσία και θα αναγκαστεί να σταματήσει το σχολείο.

«Είναι τρομερό να παρακολουθεί κανείς να παρακολουθεί κανείς τους Αφγανούς να εκτοπίζονται για ακόμα μια φορά, λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα τους. Έχει ξοδευτεί τόσος χρόνος και τόσο χρήμα, έχει χυθεί αίμα και έχουν χαθεί ζωές, ωστόσο φτάσαμε εδώ και αυτό είναι μια αποτυχία την οποία δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει» αναφέρει επίσης στην ανάρτησή της η Αντζελίνα Τζολί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ