Έφη Αχτσιόγλου: Η μανούλα 30 ημερών ανέβασε τον πιο εμβληματικό πίνακα των ιμπρεσιονιστών - ευχαριστεί με την «Ανατολή στο λιμάνι της Χάβρης» (φωτό)

Είναι ο πιο γνωστός πίνακας του Μονέ και εκείνος που ξεκίνησε το κίνημα των ιμπρεσιονιστών

Με τον πιο εμβληματικό πίνακα των ιμπρεσιονιστών, την «Ανατολή του ήλιου στο λιμάνι της Χάβρης» , του Κλωντ Μονέ,  Έφη Αχτσιόγλου θέλησε να πει ευχαριστώ σε όσους συντρόφευσαν εκείνη και τον αγαπημένο της Δημήτρη Τζανακόπουλο στον πρώτο μήνα γέννησης του γιου τους.

Η πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στην ανάρτηση που έκανε στο Instagram:

«Σ’ έναν πολύ δύσκολο Αύγουστο για τη χώρα μας αλλά και τον πλανήτη, ο μικρούλης μας κλείνει ένα μήνα ζωής. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τις θερμές ευχές σας που μας συντρόφευσαν αυτή την πρώτη περίοδο της ζωής του».

Λίγα λόγια για τον εμβληματικό πίνακα του Μονέ

Ο πίνακας του Κλωντ Μονέ (Claude Monet) Soleil Levant είναι ο πιο γνωστός του και εκείνος με τον οποίο θα λέγαμε ότι ξεκίνησε το κίνημα των ιμπρεσιονιστών.

Ο διάσημος Γάλλος ιμπρεσιονιστής τον φιλοτέχνησε το 1872 1873 και κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στην ιστορία της τέχνης εμπεριέχοντας πολλά μυστικά

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε είχε σαν τίτλο θέα της Χάβρης, του λιμανιού της Νορμανδίας. Πολλοί αναρωτιούνται αν πρόκειται για ηλιοβασίλεμα η ανατολή του ήλιου.

Όλοι οι εμπειρογνώμονες της τέχνης όμως και ειδικά το μουσείο Marmottan στο οποίο βρίσκεται ο πίνακας δημοσίευσαν μία μελέτη για την ακριβή ώρα και ημέρα που «ήρθε στο φως» αυτό το έργο τέχνης.

Η ακριβής ημέρα και ώρα λοιπόν που ο πίνακας αυτός ολοκληρώθηκε από τον Κλωντ Μονέ είναι 13 Νοεμβρίου 1872 στις 7:35 το πρωί δηλαδή ακριβώς 30 λεπτά μετά την αυγή .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ