Η τραγωδία του 17χρονου άσου του ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν: Γατζώθηκε στις ρόδες του αεροπλάνου & έπεσε από ψηλά (φωτό & βίντεο)

Εκατοντάδες Αφγανοί προσπαθούν να φύγουν από την Καμπούλ

Η κατάσταση είναι δραματική στο Αφγανιστάν με ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, μετά τη νίκη των Ταλιμπάν, να πέφτουν στο κενό αφού δεν κατάφεραν να μπουν στο αμερικανικό μεταγωγικό.

Ανάμεσα στους νεκρούς, είναι και ο 17χρονος μεσοεπιθετικός της εθνικής Κ-18 του Αφγανιστάν, Ζακί Ανβάρι, που μαζί με άλλους είχαν γατζωθεί στις ρόδες του C-17A, στην προσπάθειά τους να καταφέρουν να φύγουν από την ασιατική χώρα.

Ο 17χρονος - ο οποίος ήταν διεθνής παίκτης της ομάδας ποδοσφαίρου - όπως και άλλοι, έπεσαν από ψηλά την ώρα που απογειώθηκε το μεταγωγικό. 

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου συγκλονίζουν και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και του φόβου που επικρατεί, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Την Τετάρτη η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσεότι ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον τροχό ενός από τα αεροσκάφη της C-17 που πέταξαν από την Καμπούλ εν μέσω του χάους που προκάλεσε η κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τη Δευτέρα και το περικύκλωσαν εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες.

"Ενώπιον μιας ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο, το πλήρωμα του C-17 αποφάσισε το αεροσκάφος ν' αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ