Story of the day: Πιστοποιητικό γάμου 150 ετών κρυμμένο σε κορνίζα - Τα μυστικά που έκρυβε & ο μαραθώνιος για να βρεθεί η δισέγγονη του ζευγαριού (φώτο)

Το σπάνιο έγγραφο βρέθηκε σε μια κορνίζα

Ένα πιστοποιητικό γάμου περίπου 150 ετών βρέθηκε σε ένα thrift store (σ.σ κατάστημα με used ρούχα & αντικείμενα),  στη βόρεια Καρολίνα τον περασμένο μήνα-και χάρη στη «δύναμη της κοινότητας», θα δοθεί τώρα  στη δισέγγονη του ζευγαριού.

Η Executive Manager, του Hope Harbour, Karmen Smith, λέει στο περιοδικό  People, ότι η Assistant Manager του αντίστοιχου καταστήματος στη Βολιβία,  Pam Phelps  καθάριζε μια κορνίζα στις 26 Ιουλίου όταν ανακάλυψε κάτι ασυνήθιστο στο πίσω μέρος του κάδρου.

Karmen Smith/Facebook

Κάτω από τη φωτογραφία, η Smith λέει ότι υπήρχε ένας κρυμμένος φάκελος αρχείων με το πιστοποιητικό γάμου ενός ζευγαριού από το  Νιου Τζέρσεϊ, με ημερομηνία 11 Απριλίου 1875.

Το έγγραφο ήταν τόσο παλιό που μόνο τα ονόματα του ζευγαριού, Γουίλιαμ και Κέιτι, ήταν ευανάγνωστα.

H Phelps άφησε το 150 ετών , σπάνιο έγγραφο στην άκρη και περίμενε να το δώσει την επόμενη μέρα στην Smith, που όπως λέει, έμεινε άφωνη όταν το είδε.

"Ο εγγέφαλος μου πήρε φωτιά και άρχισα να σκέφτομαι αμέσως όλους τους πιθανούς λόγους , για τους οποίους αυτό το έγγραφο ήταν κρυμένο πίσω από την κορνίζα.

Ήταν ένας κρυφός γάμος; Ίσως. Ήταν ένας απαγορευμένος έρωτας; Μήπως ένα παιδί επρόκειτο να έρθει σύντομα στον κόσμο και γι' αυτό έπρεπε να μείνει κρυφό;

Έπρεπε να βρω τις απαντήσεις. ", δηλώνει στο People, η  Karmen Smith.

Karmen Smith/Facebook

Παίρνοντας  την κατάσταση στα χέρια της, η Smith άρχισε να κάνει έρευνα για  το έγγραφο και αργότερα στράφηκε στο Facebook για βοήθεια για να βρει την οικογένεια του ζευγαριού.

"Στη σημερινή εποχή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο, οπότε έστειλα μια έκκληση για οποιαδήποτε βοήθεια θα μπορούσε να προσφέρει ο κόσμος", εξηγεί η Smith.

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η Smith πρόσθεσε: "Αυτός είναι ένας πραγματικός θησαυρός και προφανώς, κάποια στιγμή κρύφτηκε για να προστατέψει κάτι.

Ως κοινωνία, έχουμε χάσει την αξία της αφήγησης, οπότε είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ιστορία του κρυμένου πιστοποιητικού γάμου χάθηκε στις γενιές που  ακολούθησαν. Αλλά ... πόσο ωραίο θα ήταν αν μπορούσαμε να βρούμε την οικογένεια αυτού του ζευγαριού;!;! "

 

Το διαδίκτυο άρχισε γρήγορα να λειτουργεί, οι φίλοιι της  Smith άρχισαν να  «μαντεύουν τα ονόματα και προσπαθούν να συνθέσουν αυτό που θα μπορούσαν να προσφέρουν».

"Ήταν  τότε που έλαβα ένα μήνυμα από την Connie Knox, μια γενεολογίστρια  με ένα κανάλι στο YouTube επικεντρωμένο σε πράγματα όπως αυτό", εξηγεί, σημειώνοντας ότι η Knox πέρασε ένα Σαββατοκύριακο έρευνας αναζητώντας αναρτήσεις του Ancestry.com.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες μίλια μακριά, η Irene Cornish από τους New York Mills της Νέας Υόρκης, αποφάσισε να συνδεθεί στο Ancestry.com από ένα "καπρίτσιο".

«Δεν έχω συνδεθεί στο Ancestry εδώ και αρκετούς μήνες», είπε στο WWAY. "Πραγματοποίησα έρευνα για ένα μέλος της οικογένειας μου. Και έτυχε να παρατηρήσω ότι είχα αυτά τα μηνύματα."

Όπως αποδείχθηκε, η Νοξ μπόρεσε να διαπιστώσει ότι ο Κόρνις ήταν η δισέγγονη του ζεύγους του Νιου Τζέρσεϊ.

Μετά την είδηση, η Smith λέει ότι ήταν επίσης σοκαρισμένη από την ανακάλυψη.

"Μας είπε ... ότι με τα χρόνια, πολλά από τα υπάρχοντα της οικογένειας της  έχουν χαθεί και το εύρημα αυτό την συγκλονίζει  και φέρνει χαρά στην καρδιά της", θυμάται η Σμιθ.

«Επέμεινε να έρθει για να πάρει το αντικείμενο, καθώς και να συναντήσει τους ανθρώπους που ξεκίνησαν την αναζήτηση της».

Το κάδρο μέσα στο οποίο ήταν κρυμμένο το ποιστοποιητικό - Karmen Smith 

Σύμφωνα με το WWAY, η Cornish εξακολουθεί να μην είναι σίγουρη για το πώς ξεκίνησε η ιστορία αγάπης των προ-παππούδων της και γιατί το καρέ κατέληξε στη Βόρεια Καρολίνα.

Η δισέγγονη του ζευγαριού δήλωσε ότι  γνωρίζει μόνο πώς η  προγιαγιά της, Katherine "Katey" Havey, μετακόμισε στην Αμερική στο τέλος της μεγάλης οικονομικης κρίσης στην Ιρλανδία  και συνέχισε να δουλεύει ως υπηρέτρια σε ένα ξενοδοχείο στο  New Jersey μέχρι να κερδίσει την ιθαγένειά της, ενώ ο προπάππους της-William DeWorth-έφτιαχνε και νοίκιασε καρναβαλικές στολές και εξοπλισμό για να ζήσει.

Το WWAY επικαλούμενο έρευνα από το Ancestry.com., ανέφερε επίσης ότι ο Γουίλιαμ και η Κάθριν είχαν ένα παιδί δύο χρόνια πριν κατατεθεί το πιστοποιητικό γάμου τους,

μητέρα μου πέθανε πριν από πέντε χρόνια", εξήγησε η Cornish στο WWAY. "Δεν έχω καμία ... άμεση οικογένεια στην περιοχή όπου ζω. Έτσι αισθάνομαι λίγο απομονωμένη κατά περιόδους.

Οπότε αισθάνθηκα μεγάλη παρηγοριά ," Ω, αυτοί οι άνθρωποι με κάποιον τρόπο θέλησαν να φτάσουν σε μένα  ". Είμαι συνδεδεμένη μαζί τους ».

Η Smith λέει ότι η Cornish αναμένεται να επισκεφθεί το κατάστημά τους , Hope Harbour, το οποίο είναι το μόνο που λειτουργεί ως ίδρυμα για την υποστήριξη της οικογένειας στην περιοχή,  τη Δευτέρα για να λάβει το πιστοποιητικό γάμου.

Η οικογένεια ήταν πάντα σημαντική για μένα και η ιδέα να δώσω σε κάποιον κάτι τόσο ξεχωριστό όσο αυτό είναι απίστευτο συναίσθημα », λέει η Smith.

Καθώς μετρά αντίστροφα τις μέρες μέχρι εκείνη τη συναρπαστική στιγμή, η Smith ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα κρατήσουν δύο μαθήματα  από αυτήν την απίστευτη ιστορία.

"Ένα: μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη της κοινότητας. Ζούμε σε έναν κόσμο φαινομενικά σταθερού χάους, αλλά μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει μια οικογένεια σε αυτόν τον κόσμο που είναι λίγο πιο ολοκληρωμένη λόγω ενός καταστήματος  και μια κοινότητα ανθρώπων που θέλει να βρει απαντήσεις », λέει. "Δεύτερον "Δεν ξέρετε ποτέ τι μπορείτε να βρείτε μέσα σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα παλιά αντικείμενα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ