Συνελήφθη & κρατείται απο τους Τούρκους ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος – Όλες οι λεπτομέρειες

Persona non grata για την Τουρκία...

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κρατείται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Persona non grata θεωρείται από το τουρκικό κράτος ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

 

 

Οι Αρχές τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, πρώτο σταθμό του ταξιδιού του προς την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα όπου την Κυριακή θα γίνει η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Σε επικοινωνία που είχε το Thestival μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης σημείωσε: «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Δεν μου έχουν εξηγήσει τον λόγο, δεν ξέρω τι έχει γίνει».

Όπως αναφέρει η καταγγελία της Ομοσπονδίας, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

 

 

Πληροφορίες του pontosnews.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ παραμένει κρατούμενος μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι οι τουρκικές Αρχές θα απελάσουν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη με πτήση στις 19:00 και προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσους και ποιους Έλληνες πολίτες περιλαμβάνει η λίστα των Τούρκων. Παρά την πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιτράπηκε να εορταστεί ο Δεκαπενταύγουστος από τότε που ξεκίνησαν οι εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ