Σκρέκας: Όλα τα μέτρα στήριξης – Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους ρητινοκαλλιεργητές

3,7 εκατομμύρια ευρώ στους ρητινοκαλλιεργητές των πληγεισών περιοχών της Εύβοιας και των Γερανείων Ορέων

Τα μέτρα για την στήριξη των πυρόπληκτων και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Όπως επανέλαβε ο κ. Σκρέκας, η κυβέρνηση αποφάσισε τη διαγραφή οφειλών προς τη ΔΕΗ για όσων η οικία έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές.

Επίσης, η έκτακτη χρηματοδότηση Κέντρων Διάσωσης και Περίθαλψης Άγριας Ζωής που επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές III.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ρητινοκαλλιεργητών με 3,7 εκατ. ευρώ που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας και των Γερανείων Ορέων.

Λίγο νωρίτερα, κατά την εισήγησή του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε οικονομική συνδρομή έως 150.000 ευρώ για ανακατασκευή σπιτιού, 70% αποζημίωση στις επιχειρήσεις

Επίσης, ανακοινώθηκε ο "ανάδοχος Αναδάσωσης". Η πρόσκληση – πρόκληση για τον Ανάδοχο απευθύνεται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Ανώνυμες Εταιρείες και Μη Κυβερνητικές - Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.

Πώς θα λειτουργεί

Το δασαρχείο θα ορίζει την περιοχή που χρειάζεται προστασία, αποκατάσταση και τεχνητή αναδάσωση και τις προδιαγραφές αυτών. Π.χ. είδος δέντρων που θα φυτευτούν, προσαρμοσμένα στις οικολογικές συνθήκες της περιοχής με εμπλουτισμό της βλάστησης με κατάλληλα πλατύφυλλα πυράντοχα είδη.

Ο ανάδοχος αναδάσωσης θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης που θα εγκριθεί άμεσα από το δασαρχείο και στη συνέχεια θα προχωράει στις αναγκαίες ενέργειες για την προετοιμασία του εδάφους για την εξασφάλιση της επιτυχίας της αναδάσωσης.

Η πράξη ορισμού αναδόχου αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη μελέτη και υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας των εδαφών, καθώς και των έργων τεχνητής αναδάσωσης, χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο να απεμπολεί οποιοδήποτε δικαίωμά του επί των εκτάσεων αυτών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ