Survivor Ντάνος - Γιώργος Αγγελόπουλος: Ανέβασε δικό του βίντεο με τις δραματικές στιγμές από το Πευκί Εύβοιας

Εθελοντικά με το σκάφος του στο Πευκί....

Δεκάδες και επικίνδυνες ήταν oι αναζωπυρώσεις τη νύχτα στη Βόρειο Εύβοια. Όλες οι δυνάμεις, με τη βοήθεια και μηχανημάτων, κλήθηκαν να δώσουν λύσεις ακόμα και σε μικρές αναζωπυρώσεις που γίνονταν πύρινα μέτωπα και απειλούσαν χωριά.

Περιφερειακά από το Πευκί, λίγα μέτρα από τα σπίτια στο Αρτεμίσιο και το Καστρί, δόθηκαν μάχες όταν οι φλόγες πλησίασαν τα χωριά όχι μία αλλά πολλές φορές μέσα στη νύχτα.

Στις Γούβες ολονυκτία ήταν η μάχη όταν οι φλόγες απειλούσαν να κάψουν το χωριό. Από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον τρεις φορές σήμανε συναγερμός στις Γούβες και οι επεμβάσεις μπόρεσαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τον πυρήνα του χωριού.

Αγριοβότανο και Ελληνικά δεν γλίτωσαν το νυχτερινό χτυποκάρδι. Οι αναζωπυρώσεις, χωρίς ισχυρούς ανέμους, δημιούργησαν νέα μέτωπα, νέες απειλές, νέες νυχτερινές επεμβάσεις.

Σε Γερακίου και Γαλατσώνα, ολονύχτιο κυνήγι με τις φλόγες καθώς τύλιξαν τα χωριά και υπήρξε κίνδυνος εγκλωβισμού εθελοντών και πυροσβεστών. Μπόρεσαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Μέχρι τις πρωινές ώρες στην Μονοκαρυά η προσπάθεια συνεχίζεται για να μην φτάσει η φωτιά στη Ιστιαία. Από την ώρα που σταμάτησαν τα εναέρια μέσα, χθες το βράδυ, απειλήθηκε πολλές φορές αλλά άντεξε με τη βοήθεια του ανάγλυφου του εδάφους και των ζωνών που είχαν δημιουργηθεί κατά μήκος του ρέματος.

 

 

Εθελοντές πυροσβέστες και κάτοικοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να προστατέψουν τα σπίτι των φλεγόμενων περιοχών. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο οποίος με το σκάφος του έπλευσε από τη Σκιάθο στο Πευκί Ευβοίας.

Με ένα βίντεο περίπου 8 λεπτών δείχνει τις δραματικές στιγμές στην Εύβοια. «Εμπόλεμη ζώνη» έγραψε χαρακτηριστικά.

Στο βίντεο που τράβηξε ο πρώην νικητής του Survivor , καθώς πλησίαζε από θαλάσσης τις ακτές της Εύβοιας αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ