Φωτιά στην Αρκαδία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ - Καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Γορτυνία....

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρη Δημητρακόπουλου, ο οποίος μίλησε σε τοπικό κανάλι και ανέφερε ότι του ζήτησε από τον ταξίαρχο να στείλει πυροσβεστικό για την κατάσβεση της φωτιάς και εκείνος ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης,ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Γορτυνία

Η φωτιά στη Γορτυνία καίει ακόμη. Το βράδυ της Κυριακής υπήρξε ύφεση, αλλά ακόμη είναι επικίνδυνη.

Ο καπνός έχει ελαττωθεί και η ορατότητα έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, σε αντίθεση με τη χθεσινή εικόνα. Όμως ο φόβος είναι μεγάλος, λαμβανομένου ότι από τις 11:00 και μετά σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι άνεμοι θα κυμανθούν από 3-4 μποφόρ και θα είναι βορειοδυτικοί αναφέρει η Εφημερίδα “Γορτυνία”. 

Η μόνη ελπίδα  για να σβηστεί το πύρινο μέτωπο είναι η συμβολή των εναέριων μέσων.

Δυστυχώς τα επίγεια μέσα δεν επαρκούν, αφού τρέχουν από εστία σε εστία, αδυνατώντας να σβήσουν το μεγάλο μέτωπο. Και αυτό πρέπει απαραιτήτως να γίνει πριν το μεσημέρι, καθώς εκείνες τις ώρες όπως συνέβη όλες τις προηγούμενες ημέρες ο αέρας είναι αλλοπρόσαλλος, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις σε πολλά μέτωπα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ