Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο πρώτος απολογισμός του πύρινου εφιάλτη: Έγιναν στάχτη πάνω από 650.000 στρέμματα σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία

Ο χάρτης της καταστροφής από το Αστεροσκοπείο 

Έως το μεσημέρι της Κυριακής 8/8 είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων τουλάχιστον στα 650.000 στρέμματα. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές στην Εύβοια συνεχίζουν να καίνε, αυτή η εκτίμηση είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Περίπου στις 12:20 της Κυριακής ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε εικόνες υψηλής ανάλυσης από τις καμένες περιοχές σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία, βοηθούμενος από τις ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επεξεργάστηκε αυτές τις εικόνες, ώστε να εκτιμήσει το μέγεθος των καμένων εκτάσεων και κατέληξε στις παραπάνω εκτιμήσεις.

Με διαφορετική ανάλυση από το Copernicus υπολογίζεται για την Εύβοια η μισή έκταση από αυτή που αναφέρει το Αστεροσκοπείο αλλά η ίδια στο σύνολο των καμένων εκτάσεων στη χώρα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο απολογισμός να πάρει τελική μορφή.

 

Δείτε επίσης:

Βόρεια Εύβοια: Αναζωπυρώσεις και μέτωπα από χωριό σε χωριό - Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη με τις φλόγες

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ