8 ασυνήθιστα & κομψά ξενοδοχεία - σε ιστορικά κτίρια της Νέας Ορλεάνης: Ένα μοναστήρι, ένα άσυλο, ένα μοτέλ έχουν μεταμορφωθεί (φωτό)

Στην «πατρίδα» της τζαζ

Ένα παλιό μοναστήρι, ένα πρώην άσυλο, αλλά και ένα μοτέλ είναι μέσα στη λίστα με τα οκτώ κομψά και ασυνήθιστα ξενοδοχεία που θα βρει κανείς στη Νέα Ορλεάνη.

Πρόκειται άλλωστε για τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνας και μια από τις σημαντικότερες πόλεις των ΗΠΑ, αφού εκτός των άλλων έχει συνδέσει το όνομά της με την τζαζ. Επιπλέον είναι μία από τις πλέον τουριστικές πόλεις των ΗΠΑ, με την ξεχωριστή μουσική της, την κρεολική κουζίνα της, και κυρίως το ετήσιο Καρναβάλι της, γνωστό ως «Μάρντι Γκρα» (από τη γαλλική φράση Mardi Gras).

Η ιστορική καρδιά της πόλης είναι το «Γαλλικό Τετράγωνο» (French Quarter), γνωστό για τη γαλλική αρχιτεκτονική του και την έντονη νυκτερινή ζωή του κατά μήκος της οδού Μπέρμπον. Στη Νέα Ορλεάνη λοιπόν μπορεί κανείς να μείνει σε ορισμένα ξενοδοχεία που δεν μοιάζουν με τα υπόλοιπα, τόσο λόγο της ιστορίας τους, όσο και του design τους.

Ας δούμε ποια είναι αυτά σύμφωνα με το Dezeen.com:

1. Hotel Saint Vincent, από Lambert McGuire Design

 

saintvincentnola.com

Χτισμένο το 1862, αυτό το κτίριο με τα κόκκινα τούβλα ήταν κάποτε το άσυλο για βρέφη του Αγίου Βικέντιου. Το Lambert McGuire Design με έδρα το Austin το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο 75 δωματίων που συνδυάζει το ιταλικό στιλ του 20ού αιώνα με τον μοντέρνο σχεδιασμό.

Τα μπάνια διαθέτουν μπανιέρες με κερασιές και ψυχεδελικές ταπετσαρίες ενώ το κοκτέιλ μπαρ για τους επισκέπτες στο Chapel Club είναι προσβάσιμο μέσω ενός δραματικού διακόσμου με νέον φωτισμό.

2. Το Chloe από την Sara Ruffin Costello

thechloenola.com

Το Chloe βρίσκεται σε ένα παλιό αρχοντικό που σχεδιάστηκε το 1981 από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Thomas Sully. Η τ διακοσμήτρια Sara Ruffin Costello δημιούργησε ατμοσφαιρικούς εσωτερικούς χώρους για το ξενοδοχείο.

Αντίκες έχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες και τα υπνοδωμάτια διαθέτουν κρεβάτια με ουρανό και μπανιέρες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα κοκτέιλ τους στη βεράντα, η οποία είναι επενδεδυμένη με πλακάκια του 19ου αιώνα.

3. Maison De La Luz από το Atelier Ace

maisondelaluz.com

Η Kelly Sawdon και η συνιδρύτρια του Studio Shamshiri, Pamela Shamshiri, περιγράφουν τον σχεδιασμό τους για το 67 δωματίων Maison De La Luz ως «τρελό και διασκεδαστικό», με μια εικονογραφία με θέμα το φίδι και εκκεντρική διακόσμηση σε ένα ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο.

Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει το Bar Marilou, που είναι βαμμένο σε γυαλιστερό κόκκινο χρώμα και έχει σκαμπό με κρόσσια. Τα ιδιωτικά υπνοδωμάτια είναι διακοσμημένα με πιο ήρεμο συνδυασμό χρωμάτων για να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν.

4. Hotel Peter and Paulν από το StudioWTA και ASH NYC

hotelpeterandpaul.com

Το Hotel Peter and Paul ήταν αρχικά εκκλησία, πρυτανεία, μοναστήρι και σχολείο από τη δεκαετία του 1800 και παρέμεινε σε χρήση μέχρι και τον 20ό αιώνα. Το StudioWTA με έδρα τη Νέα Ορλεάνη και το στούντιο της Νέας Υόρκης ASH NYC δημιούργησαν ένα ξενοδοχείο 71 κλινών στο κτίριο, επισκευάζοντας τα βιτρό και διατηρώντας τα καλούπια από κυπαρίσσι και τα μαρμάρινα τζάκια.

5. The Eliza Jane από τον Stonehill Taylor

hyatt.com

Επτά αποθήκες μετατράπηκαν από το στούντιο της Νέας Υόρκης Stonehill Taylor στο ξενοδοχείο 196 κλινών Eliza Jane. Τα κτίρια αυτά προηγουμένως φιλοξενούσαν επιχειρήσεις, όπως το εργοστάσιο Peychaud Bitters και η τοπική εφημερίδα The Daily Picayune.

Αντίκες γραφομηχανές διακοσμούν την περιοχή του μπαρ και εκτεθειμένα δοκάρια και πλινθοδομή μεταφέρουν τον επισκέπτη στο βιομηχανικό παρελθόν του κτιρίου.

6. Ace Hotel New Orleans από Eskew+Dumez+Ripple

acehotel.com/neworleans

Η τοπική εταιρεία Eskew+Dumez+Ripple μετέτρεψε και επέκτεινε αυτό το 9όροφο εργοστάσιο επίπλων αρ ντεκό, αρχικά σχεδιασμένο το 1928 από τους Weiss, Dreyfous και Seiferth, σε ένα ξενοδοχείο 234 δωματίων για την αλυσίδα Ace Hotel.

Στο λόμπι και το εστιατόριο έχουν αποκατασταθεί και διατηρηθεί τα αυθεντικά δάπεδα , ενώ τα δωμάτια διαθέτουν έπιπλα από σκούρο ξύλο και παλέτα χρωμάτων από μπλε και γκρι.

7. Drifter από Concordia Architecture

thedrifterhotel.com

Η Concordia Architecture μετέτρεψε ένα μοντέρνο μοτέλ από τα μέσα του αιώνα στο ξενοδοχείο 20 δωματίων Drifter, το οποίο διαθέτει πλακάκια από την Οαχάκα του Μεξικό και ένα μπαρ με τροπική διακόσμηση.

8. Henry Howard Hotel από Hunter Mabry Design

henryhowardhotel.com

Δύο αρχοντικά που σχεδιάστηκαν αρχικά τη δεκαετία του 1860 για δύο αδελφές, μετατράπηκαν στο ξενοδοχείο 18 δωματίων Henry Howard Hotel.

Οι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν ψηλά ταβάνια και εκλεκτό συνδυασμό επίπλων. Τα μουσικά όργανα στα υπνοδωμάτια δείχνουν την σύνδεση της πόλης με την τζαζ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ