Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινότητες Νηλέως & Κηρέως - Εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε Κούρκουλους & Σκεπαστή (φώτο)

Το μέτωπο αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πύρινη λαίλαπα που όπως όλα δείχνουν οδηγείται απειλητικά προς τους συγκεκριμένους οικισμούς

Μεγάλη φωτιά κατακαίει  αυτήν τη στιγμή στη Σκεπαστή και τους Κουρκουλούς Ευβοίας.

Το μέτωπο αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πύρινη λαίλαπα που όπως όλα δείχνουν οδηγείται απειλητικά προς τους συγκεκριμένους οικισμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvstar.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο χωριό Κουρκουλοί, με τις Αρχές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασώσουν τους πολίτες.

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται οι Δημοτικές Ενότητες Νηλέως και Κηρέως του Δήμου Λίμνης - Μαντουδίου- Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι μήνες, δηλ. έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης στο evima.gr, "δυστυχώς, οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη. Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το μέτωπο αναζωπυρώθηκε, λόγω των φαινομένων στην περιοχή, δημιουργώντας πύρινη λαίλαπα, που -όπως όλα δείχνουν- οδηγείται απειλητικά προς τους συγκεκριμένους οικισμούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ