Εφιαλτική νύχτα : Η πυρκαγιά πέρασε στην Εθνική Οδό - Mάχη για να μην περάσει στον Άγιο Στέφανο (φώτο-βίντεο)

Δύσκολη νύχτα 

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλη έκταση της Βόρειας Αττικής, δημιουργώντας ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Διέτρεξε το Κρυονέρι, όπου καίει σε δύο μέτωπα, και τη Δροσοπηγή. Πλέον πέρασε την Εθνική Οδό.

Οι παραπάνω περιοχές το απόγευμα εκκενώθηκαν, από κοινού με αυτήν της Ιπποκρατείου Πολιτείας, καθώς και αυτή των Αφιδνών.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δύο εγκαυματίες από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο ΚΑΤ.

Στο Νοσοκομείο έχουν διακομιστεί συνολικά 5 εγκαυματίες και όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Για την Ιπποκράτειο Πολιτεία η οδηγία που είχε δοθεί είναι η διαφυγή προς Ωρωπό.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Εθνική Οδός είχε νωρίτερα κλείσει και στα δύο ρεύματα στο ύψος των Οινοφύτων.

 

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν νωρίτερα να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς ώστε να μην επεκταθεί προς τον Άγιο Στέφανο.

Εθελοντής πυροσβέστης, κατά την κατάσβεση στο Κρυονέρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν έπεσε σε πηγάδι και τραυματίστηκε.

Η νέα μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Βαρυμπόμπη, αρχικά κατευθυνόμενη προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Και οι κάτοικοι του οικισμού της Δροσοπηγής κλήθηκαν το μεσημέρι με μήνυμα από το 112, να εκκενώσουν την περιοχή. Η πυρκαγιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα σημεία προσπαθούσαν επί ώρες να επιχειρήσουν τόσο εναέρια όσο και επίγεια μέσα. Συνεχείς ρίψεις γίνονταν από τρία καναντέρ, σε μια μεγάλη προσπάθεια να σωθούν σπίτια.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι απομακρύνθηκαν ευπαθείς ομάδες από τη Δομή Μεταναστών στη Μαλακάσα, κατόπιν οδηγίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε στις 21:00, ενώ στις 21:30 ακολούθησε ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς η χώρα βρίσκεται στο έλεος ενός πύρινου εφιάλτη, με πυρκαγιές σχεδόν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ