Bill Gates: "Mετανοιώνω για τις σχέσεις μου με τον Τζέφρι Έπσταϊν - Ήταν μεγάλο λάθος" (βίντεο)

Η Μελίντα Γκέιτς είχε εξοργιστεί με την σχέση του πρώην συζύγου της με τον Έπσταϊν και ήθελε να λήξει. 

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε ότι μετανιώνει για τις συναντήσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον μεγιστάνα  που κατηγορήθηκε για σωματεμπορία παιδιών, σύμφωνα με όσα είπε στο CNN την Τετάρτη.

«'Ηταν  ένα τεράστιο λάθος να περνάω χρόνο μαζί του, να του δίνω αξιοπιστία με το να είμαι δίπλα του,», είπε ο Γκέιτς.



Μιλώντας στον Anderson Cooper του CNN την Τετάρτη, ο Gates είπε ότι o μόνος λόγος για τον οποίο συναντήθηκε  με τον Epstein με την ελπίδα να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση παγκόσμιων θεμάτων υγείας.

"Είχα αρκετά δείπνα μαζί του, ξέρετε, ελπίζοντας ότι αυτό που είπε ότι θα συγκενγτρώσει δισεκατομμύρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς  για την παγκόσμια υγεία μέσω επαφών που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, είπε ο Γκέιτς.

«Όταν φάνηκε ότι αυτό δεν ήταν πραγματικό, η σχέση αυτή έληξε».

Τον Ιούλιο του 2019, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη άσκησαν ποινική δίωξη στον Επσταϊν με την κατηγορία ότι είχε δημιουργήσει κύκλωμα εμπορίας σεξ  μέσω του οποίου κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια,φήμες  που κυκλοφορούσαν γύρω από τον  συνδεδεμένο με πολιτικούς, επιχειρηματία για χρόνια.

Ο καλά συνδεδεμένος διευθυντής hedge fund προηγουμένως απέφυγε παρόμοιες κατηγορίες όταν εξασφάλισε τη  μη δίωξη του με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μαϊάμι το 2008.

Αντί να αντιμετωπίσει ομοσπονδιακές κατηγορίες, ο Epstein παραδέχτηκε την ενοχή του για δύο περιπτώσεις πορνείας και εξέτισε μόλις 13 μήνες φυλακή.

Επίσης, κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση  και πλήρωσε αποζημίωση στα θύματα που εντοπίστηκαν από το FBI.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Epstein βρέθηκε νεκρός σε ένα κελί της Νέας Υόρκης. Το γραφείο του επικεφαλής ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι η αιτία θανάτου του ήταν η αυτοκτονία με απαγχονισμό.






Ο Γκέιτς αρνήθηκε να απαντήσει στο δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η κοινωνική του σχέση με τον Έπσταϊν έπαιξε ρόλο στο διαζύγιό του από τη Μελίντα ,  το οποίο οριστικοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα.

«Είναι μια περίοδος προβληματισμού και σε αυτό το σημείο πρέπει να προχωρήσω», δήλωσε ο Γκέιτς στο CNN.

"Μέσα στην οικογένεια θα επουλώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα τραύματα", είπε.

Ο  μεγιστάνας της τεχνολογίας έχει επικεντρώσει τον περισσότερο χρόνο του τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια θέματα υγείας μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, του οποίου ο επικεφαλής είπε πρόσφατα στους υπαλλήλους ότι η οικογένεια Gates θα καθορίσει τα επόμενα δύο χρόνια εάν είναι δυνατόν να συνεχίσουν το έργο τους μαζί.

Αν όχι, ο Μπιλ Γκέιτς θα δώσει στην πρώην σύζυγό του, το χρηματικό της μερίδιο,  για να φύγει από το ίδρυμα χρησιμοποιώντας τα δικά του προσωπικά κεφάλαια.

Ο Γκέιτς δήλωσε στο CNN ότι ελπίζει ότι η Μελίντα  θα παραμείνει, στο Ίδρυμα.

"Αυτό θα ήταν σίγουρα το καλύτερο πράγμα για το ίδρυμα", δήλωσε ο Gates. "Η Μελίντα έχει απίστευτα πλεονεκτήματα που είναι απολύτως χρήσιμα για την πρόοδο του Ιδρύματος."

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Μελίντα Γκέιτς είχε εξοργιστεί με την σχέση του πρώην συζύγου της με τον Έπσταϊν και ήθελε να λήξει. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ