Οι celebrities για τους ήρωες πυροσβέστες: Τα συγκινητικά post των Χρηστίδου – Τσιμτσιλή – Γκαγκάκη - «Η σκέψη & οι προσευχές μας μαζί σας»

Κάθε χρόνο ...στο ίδιο έργο θεατές

Από χθες η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με την σκέψη όλου του πλανήτη να συντροφεύει την Ελλάδα και με ανθρώπους ανά τον κόσμο να προσεύχονται για το καλύτερο.

Μέσα στην αποπνικτική αυτή ατμόσφαιρα οι celebrities εξήραν μέσα από τα social media τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήηματα με τους followers τους.

Η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου εκφράζει την απογοήτευση της για την αποκαρδιωτική κατάσταση που βιώνουμε όλοι από χθες.

«Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές», έγραψε χαρακτηριστικά η όμορφη δημοσιογράφος.

 

 

Πιο συγκεκριμένα ποστάροντας μια δραματική φωτογραφία από το πύρινο μέτωπο σημείωσε: «Πυροσβέστες, κάτοικοι κι εθελοντές ενωμένοι σε μια γροθιά δίνουν από χθες μια σκληρή μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες!

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας μαζί σας.

Μέσα σε λίγες ώρες όλη η χώρα παραδόθηκε στις φλόγες. Κάηκαν σπίτια, ανυπεράσπιστα ζώα και τεράστιες δασικές εκτάσεις ακόμα και σε περιοχές που λίγα χιλιόμετρα μακριά ασφυκτιούν από τσιμέντο.
Δυστυχώς γινόμαστε για ακόμα μια φορά θεατές στο ίδιο έργο. Τι κρίμα να ζούμε στην πιο όμορφη χώρα τους κόσμου και χρόνο με το χρόνο να καίγεται και να καταστρέφεται.

Γιατί ...;»

Η Σίσσυ Χρηστίδου δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά γράφοντας στη λεζάντα «ήρωες» αναφερόμενη φυσικά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

 

 

Ενώ η Κατερίνα Γκαγκάκη αναδημοσίευσε μία σημαντική ενημέρωση για τα ζωάκια της περιοχής: «? ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ?

Σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στήνουμε το μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων για ζώα συντροφιάς με την ίδια μεθοδολογία που ακολουθήσαμε στο Μάτι το 2018 καθώς αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες ζώα σε ανάγκη για πρώτες βοήθειες και φιλοξενίες.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ

1. Ομάδες εθελοντών πεδίου που κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.

2. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται ΜΟΝΟ με την καταγραφή των ζώων (φωτό, ιστορικό και αξιολόγηση κτηνιάτρου) και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης σχετικά προκειμένου να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας.

 

 

3. Εθελοντές μεταφοράς παίρνουν ζώα ΜΟΝΟ εφόσον έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και καταγραφή και τα μεταφέρουν στις φιλοξενίες τους.

4. Συλλογή τροφών και φαρμάκων γίνεται στους κτηνιατρικούς σταθμούς για να υπάρχει σωστή διοχέτευση στους εθελοντές και καταγραφή.

5. Τα ζώα κατόπιν μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες στην Αττική. Η πλατφόρμα άνοιξε χθες μπορείτε να τη βρείτε εδώ: https://forms.gle/GhwrDHVWoMYi5DF79https://forms.gle/GhwrDHVWoMYi5DF79

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. Αν είστε κτηνίατρος σε κοντινή περιοχή από τις πυρόπληκτες και θέλετε να προσφέρετε βοήθεια επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ μαζί μας.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ