Πως είναι τα 9 μωρά που έφερε στον κόσμο πριν 3 μήνες η 26χρονη στο Μαρόκο: 1 εκατ. ως τώρα το κόστος, τα ταΐζουν κάθε 2 ώρες, αλλάζουν 100 πάνες

Έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες χαίρουν άκρας υγείας!

Μια γυναίκα στο  Γκάουτενγκ της Νοτίου Αφρικής, γέννησε 9 μωρά σε μία γέννα,  σπάζοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες που κατείχε η Malian Halima Cissé  η οποία γέννησε εννέα παιδιά στο Μαρόκο τον περασμένο μήνα.

Η 37χρονη ,Gosiame Thamara Sithole,γέννησε τα μωρά  της - δύο περισσότερα από αυτά που είχαν εντοπίσει προηγουμένως οι γιατροί κατά τη διάρκεια των υπέρηχων - σε νοσοκομείο στην Πραιτώρια στις 7 Ιουνίου.

Ο σύζυγος της Teboho Tsotetsi δήλωσε ότι η Sithole, η οποία κατάγεται από τον δήμο Tembisa στην Ekurhuleni, γέννησε επτά αγόρια και δύο κορίτσια με καισαρική τομή.

Η Sithole, η οποία έχει ήδη δύο δίδυμα έξι ετών, είπε προηγουμένως στο Pretoria News ότι η εγκυμοσύνη της ήταν φυσική καθώς δεν βρισκόταν σε θεραπεία γονιμότητας.

Μιλώντας στο Pretoria News, o σύζυγος της, είπε ότι η γυναίκα του γέννησε τα μωρά που θα τους φέρουν κι άλλη ευτυχία στην 29η εβδομάδα της κύησης.

 

«Είναι επτά αγόρια και δύο κορίτσια. Ήταν επτά μήνες και επτά ημέρες έγκυος.

Σε μια συνέντευξη που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού τον περασμένο μήνα, η Sithole είπε ότι η εγκυμοσύνη της , ήταν συγχρόνως σοκαριστική και συναρπαστική.

 

"Είμαι σοκαρισμένη από την εγκυμοσύνη μου. Ήταν δύσκολο στην αρχή. Ήμουν άρρωστη. Ήταν δύσκολο για μένα', είχε πει. 

Είναι ακόμα δύσκολο, αλλά το έχω συνηθίσει τώρα. Δεν αισθάνομαι πια τον πόνο, αλλά είναι ακόμα λίγο δύσκολο.

Προσευχόμουν ααπλώς για τον Θεό να με βοηθήσει να γεννήσω τα παιδιά μου υγιή  και να βγουν από μέσα μου όλα ζωντανά", είπε η Sithole.

 

Η Sithole πέρασε πολλές νύχτες αγρύπνιας ανησυχώντας για τα αγέννητα παιδιά της.

Σκεφτόταν αν θα μπορέσουν να γεννηθούν υγιή, πώς θα βγουν από μέσα της, τι θα γίνει  αν κάποιο βγει ανάποδα, αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Τελικά όλα πήγαν καλά και τα παιδιά γεννήθηκαν χωρίς επιπλοκές.

Πως είναι όμως τα μωρά 2,5 μήνες μετά τη γέννα 

Το πρόγραμμα που ακολουθούν τα μωρά της είναι πολύ απαιτητικό, αφού είναι ακόμα στην θερμοκοιτίδα. Τρέφονται κάθε 2 ώρες και πίνουν 6 λίτρα γάλα την ημέρα. Οι νοσοκόμες όπως αποκάλυψαν αλλάζουν σχεδόν 100 πάνες την ημέρα! Κάθε τρεις ώρες οι γιατροί τους κάνουν εξετάσεις για να δουν αν όλα πηγαίνουν καλά, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Ms Cisse gave birth to a world record nonuplets in Morocco on May 5. Almost three months on and six of the babies are still in incubator being closely monitored by Nurses at the Casablanca hospital

A family friend posted this rare photograph of all nine babies laying side by side and pictured together on social media

H μητέρα είπε: «Καθώς γεννιόντουσαν τα μωρά, υπήρχαν τόσα πολλά ερωτήματα που περνούσαν από το μυαλό μου. Ήξερα ακριβώς τι συνέβαινε και νόμιζα ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ να βγαίνουν μωρά από μέσα μου''. 

Πρόσθεσε: «Η αδελφή μου μου κρατούσετο χέρι μου, αλλά το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα τα φροντίσω και ποιος θα με βοηθήσει;»

Η ίδια αναρρώνει ακόμα από την γέννα και επισκέπτεται τα μωρά της δύο φορές την ημέρα για να δεθεί μαζί τους. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ