Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Έτοιμοι για 3η δόση αν την εγκρίνουν οι ειδικοί - Πτώση στους εμβολιασμούς

Όλα όσα ανακοίνωσε... 

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ενημέρωσε τους πολίτες από το Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, χωρίς την Μαρία Θεοδωρίδου σήμερα, η οποία κάνει χρήση της καλοκαιρινής της άδειας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι σήμερα ως τώρα έγιναν 37.000 εμβολιασμοί και η ημέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πτωτική τάση στην πορεία των εμβολιασμών, εξήγησε ότι "η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα μπαίνουν νέα ραντεβού στο πρόγραμμα". Σημείωσε επίσης, ότι στις 20 Ιουλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους κατ'οίκον εμβολιασμούς και έως σήμερα έχουν κανει αίτηση 3.200 πολίτες, εκ των οποίων 725 έχουν ήδη εμβολιαστεί.

 

Παράλληλα αναπτύσσονται κινητά συνεργεία και για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και ήδη έχουν εμβολιαστεί, περισσότεροι από 6000 πολίτες. Ταυτόχρονα είπε, αναπτύσσονται δράσεις και για τον εμβολιασμό ειδικών πληθυσμών.

Επίσης, τις επόμενες θα αναπτυχθεί νέο επιχειρησιακό σκέλος που θα αφορά την διευκόλυνση των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό, είτε θα μεταβεί κινητό συνεργείο στην μονάδα, είτε θα διευκολυνθεί ο συντονισμός των ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

   Σήμερα, η μέρα αναμένεται να κλείσει με περισσότερους από 45.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 10.540.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5. 705.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 54,3% του γενικού πληθυσμού και 63,7% του ενήλικου πληθυσμού.

   Επίσης, περισσότεροι από 5.170.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 49% στο γενικό πληθυσμό και 58% στον ενήλικο πληθυσμό.

   Τα ραντεβού της εβδομάδας κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στις 40.000 σε καθημερινή βάση , ενώ τις τελευταίες 10 ημέρες, 110.000 πολίτες έχουν κλείσει νέα ραντεβού, δηλαδή για την πρώτη δόση.

   Ο κ. Θεμιστοκλέους, εξήγησε ότι η πτώση στους εμβολιασμούς παρατηρείται και σε άλλες χώρες της ΕΕ και σίγουρα οφείλεται στο καλοκαίρι και ήταν αναμενόμενη. "Ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες , μετά τις 15 Αυγούστου, να ξαναδούμε αρκετά νέα ραντεβού να μπαίνουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα", είπε.

Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στον εμβολιασμό εφήβων (15-17 ετών) και είπε ότι μέχρι στιγμής 33.000 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού και περίπου 5.300 παιδιά (12-14 ετών) έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

   Απαντώντας σε ερώτηση για την τρίτη δόση εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το σύστημα επιχειρησιακά είναι έτοιμο να υποδεχτεί την τρίτη δόση, στο τέλος του μήνα, ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει. Εξήγησε ότι τις κατευθυντήριες οδηγίες για την τρίτη δόση θα τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα κινηθεί σε τρείς άξονες όπως και άλλες χώρες: 
* ανάλογα με την ηλικία  
* ανάλογα με τον χρόνο του εμβολιασμού και  
* ανοσοκατασταλμένοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ