Jeanne Moreau & Pierre Cardin: Ένας μεγάλος έρωτας σε εικόνες - Ο σχεδιαστής δεν αγαπούσε τις γυναίκες αλλά λάτρεψε την Γαλλίδα ηθοποιό

    "Jeanne, είσαι η ζωή μου":    Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, ο σχεδιαστής πέθανε  και ενώθηκε ξανά  με την ηθοποιό που πέθανε στις 31 Ιουλίου 2017.

Μούσα,  φίλη, ερωμένη, ... Η Jeanne Moreau  ήταν για τον Pierre Cardin  το στήριγμα και το σημείο αναφοράς  για όλη του τη ζωή.

Ήταν το 1961 που η ηθοποιός και ο σχεδιαστής μόδας συναντήθηκαν στον οίκο μόδας του δεύτερου.

Η Jeanne Moreau, μετά από συμβουλή της Gabrielle Chanel, επισκέπτεται τον Pierre Cardin για να του ζητήσει να φτιάξει τα κοστούμια της για την ταινία Eva του Joseph Losey.

Σε συνέντευξη  που έδωσαν  στην Paris Match το 2001, οι δύο εμβληματικές  φιγούρες της Γαλλίας, αφηγούνται τη κοινή  ζωή τους. 

Γοητευμένος από την ηθοποιό, ο σχεδιαστής την ντύνει πολλές φορές και την γνωρίζει… σε σημείο να την αγαπάει ενώ δεν του άρεσαν οι γυναίκες, όπως είπε ο ίδιος.

Ανάλογα συναισθήματα νιώθει και η σταρ του γαλλικού κινηματογράφου:


Pinterest 

'Ημουν ερωτευμένη  με τον Πιερ », δήλωσε η Jeanne Moreau.

«Το να είσαι ερωτευμένος σπάει, κουράζει. Για να είσαι ερωτευμένος, για πάντα πρέπει να νιώθεις κάτι που  διαρκεί, αντέχει ».

Από αυτό το πάθος θα ακολουθήσουν τέσσερα χρόνια όπου οι δυό τους  θα θεωρήσουν τους εαυτούς τους,  ζευγάρι: Εκείνη  θέλει ακόμη και να τον  παντρευτεί, εκείνος την  αρνείται, οι δυο τους αποκαλύπτουν ωστόσο ότι ήθελαν ένα παιδί μαζί. Η ζωή θα αποφασίσει διαφορετικά.

Pinterest 

O έρωτας έμελλε να τελειώσει αλλά οι ισχυροί δεσμοί ανάμεσα τους θα συνεχίσουν να υπάρχουν για όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Πιο επίσημα, οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην οποία εξελέγησαν μέλη (Το συμβούλιο εξέλεξε για πρώτη φορά τον Μετρ της μόδας ως μέλος στο ίδρυμα το 1992 και εκείνη το 2001 ήταν η πρώτη γυναίκα που διορίστηκε στην Ακαδημία 

Pinterest 

Διαβάστε επίσης : Όταν συνάντησα τον Pierre Cardin στο ατελιέ του στο Παρίσι: Η συνέντευξη της Ειρήνης Νικολοπούλου για το Mega, η επίσκεψη στο Maxim & το πράσινο καπέλο

"Jeanne, είσαι η ζωή μου", έτσι έκλεισε ο Πιέρ Καρντέν αυτή τη συνέντευξη σύμφωνα με τη γαλλική Vogue.

Kαι η Jeanne Moreau απάντησε «Pierre, είσαι μέρος της κληρονομιάς μου στη γη». Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, ο σχεδιαστής πέθανε  και ενώθηκε ξανά  με την ηθοποιό που πέθανε στις 31 Ιουλίου 2017.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ