Έπεσε η μετοχή της Amazon κατά 7,6%, ο Τζεφ Μπέζος έχασε 13,9 δισ δολ - είναι μόνο… ο δεύτερος πλουσιότερος στον κόσμο μετά τον Μπερνάρ Αρνό

Ο Ανρό έγινε πλουσιότερος κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας

Ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με τον Γάλλο tycoon Μπερνάρ Αρνό να βρίσκεται πλέον στο βάθρο.

Σύμφωνα με το Forbes τα αποτελέσματα της Αmazon για το δεύτερο τρίμηνο, (κατέγραψε έσοδα 113 δισ. δολαρίων) δεν ικανοποίησαν την αγορά, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις που τα ήθελαν στα 115,2 δισ. δολάρια με αποτέλεσμα η μετοχή της να χάσει 7,6% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι μετοχές του ομίλου πολυτελείας LVMH του Ανρόμειώθηκαν κατά 1,4% την Παρασκευή, κάνοντας τον μεγιστάνα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια  φτωχότερο, ωστόσο ολοκλήρωσε την εβδομάδα με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 192,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 500 εκατομμύρια δολάρια μπροστά από τον Μπέζος, που πριν λίγες μέρες πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα.

Αφού ο Ανρό έγινε πλουσιότερος κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το ράλι της LVMH έχει συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. 

Ο Γάλλος επιχειρηματίας κατέχει μερίδιο 47% στην εταιρεία, η οποία διαθέτει κεφαλαιοποίηση άνω των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι θυγατρικές της περιλαμβάνουν τις Louis Vuitton, Moët & Chandon, Christian Dior και Tiffany & Co.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ