Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κορωνοϊός: Η Αγγλία εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί στην ΕΕ και στις ΗΠΑ

Έχει ήδη εξαιρέσει από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί από το βρετανικό σύστημα υγείας.

Οι ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαιρούνται στο εξής από την καραντίνα στην Αγγλία, ένα μέτρο που ζητούσαν οι εκπατρισμένοι το οποίο δεν εφαρμόζεται στις αφίξεις από τη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Το μέτρο αυτό, για το οποίο αγωνιζόταν επίσης ο τομέας του τουρισμού, θα τεθεί σε ισχύ από τις 04:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, 2 Αυγούστου, διευκρίνισε το υπουργείο Μεταφορών.

Για τις χώρες που κατατάσσονται στην "πορτοκαλί" κατηγορία, που είναι η μεγάλη πλειονότητα των τουριστικών προορισμών, μεταξύ των οποίων η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών στους ταξιδιώτες και κοστοβόρα τεστ.

Έχει ήδη εξαιρέσει από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί από το βρετανικό σύστημα υγείας αλλά όχι και εκείνους που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, προς μεγάλη απογοήτευση των εκπατρισμένων Βρετανών στις χώρες αυτές για τους οποίους κάθε επιστροφή στο σπίτι είναι πολύ δύσκολη.

Στο εξής, η Αγγλία θα εφαρμόσει το ίδιο μέτρο στους εμβολιασμένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις αφίξεις από όλες τις χώρες που έχουν καταταγεί στην "πορτοκαλί" κατηγορία, εκτός από τη Γαλλία, λόγω της παρουσίας της παραλλαγής Βήτα αναφέρει το ΑΠΕ.

"Ξεχωριστοί κανόνες θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται για τις αφίξεις από τη Γαλλία", διευκρινίζει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επιπλέον να αποδείξουν ότι είναι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Ένα τεστ PCR θα παραμείνει υποχρεωτικό δύο ημέρες μετά την άφιξη.

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν εξάλλου τις χώρες που κατατάσσονται από το Λονδίνο στην "κόκκινη" κατηγορία (Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότια Αμερική...) απ΄όπου μπορούν να έρθουν μόνο οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, κάνοντας καραντίνα με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχεία που έχουν οριστεί γι΄αυτό τον σκοπό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ