Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - Απομόνωσαν την ομάδα της Αυστραλίας - Οι Ιάπωνες διαμαρτύρονται για την εξάπλωση

Μόνο την έκτη μέρα των Αγώνων καταγράφηκαν 24 νέα κρούσματα

Σαρώνει ο κορωνοϊός στις ολυμπιακές αποστολές στο Τόκιο, με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων να ανακοινώνει την Πέμπτη νέο ημερήσιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε άτομα με άμεση σχέση με τη διοργάνωση.

Μόνο την έκτη μέρα των Αγώνων καταγράφηκαν 24 νέα κρούσματα, παρά τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους του Τόκιο 2020, φέρνοντας ως τώρα τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σχετιζόμενων με τη διοργάνωση στα 193.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι και τρεις μη Ιάπωνες αθλητές που είναι στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως ανακοινώθηκε. Από τους 24 οι 17 είναι κάτοικοι Ιαπωνίας.

Υπολογίζεται ότι για τη διοργάνωση των Αγώνων έχουν ήδη μεταβεί στην Ιαπωνία τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το εξωτερικό, συντελώντας στην ανησυχία των Ιαπώνων για τις συνέπειες του Τόκιο 2020 στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Την Τετάρτη καταγράφηκε νέο υψηλό κρουσμάτων τόσο στο Τόκιο όσο και συνολικά στην Ιαπωνία, στα 3.177 και 9.583 αντιστοίχως.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας (AOC), ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή Σαμ Κέντρικς. Όπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αυστραλίας «Sydney Morning Herald», και οι 63 Αυστραλοί αθλητές της αποστολής στίβου τέθηκαν σε απομόνωση, ενώ ο αθλητής του επί κοντώ, Κέρτις Μάρσαλ, επιβεβαιώθηκε ως περίπτωση επαφής με τον Κέντρικς και άλλοι αθλητές μπορεί να είχαν αλληλεπιδράσεις με τον Αμερικανό επικοντιστή.

ΔΟΕ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ευθύνονται για την αύξηση κρουσμάτων Covid-19»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στο Τόκιο, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

 Η πόλη υποδοχής βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τα κρούσματα Covid-19  να βρίσκονται σε υψηλό ρεκόρ. 

«Καθαροί» οι Αυστραλοί αθλητές»

Με νεότερη ανακοίνωσή της η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ενημέρωσε ότι και τα 54 μέλη της ομάδας (41 αθλητές και 13 αξιωματούχοι), τα οποία είχαν τεθεί σε καραντίνα, θα επιστρέψουν στις δραστηριότητες τους, καθώς τα αποτελέσματα των «ύποπτων», μετά από τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκαν, ήταν αρνητικά. 

Η ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας (AOS):

«Μέλη της αυστραλιανής ομάδας στίβου στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο έχουν λάβει άδεια να επιστρέψουν στην κανονική τους ρουτίνα, μετά την καραντίνα που είχαν μπει στα δωμάτιά τους ως προληπτικό μέτρο.

Η άδεια δόθηκε μετά την υποβολή τριών μελών της ομάδας σε τεστ PCR μετά από μια σύντομη επαφή με έναν Αμερικανό αθλητή στίβου που είχε βρεθεί θετικός στον Covid 19. Και οι τρεις διαγνώστηκαν αρνητικοί, ενώ οι συμπαίκτες τους παρέμειναν στα δωμάτιά τους σύμφωνα με τα πρωτόκολλα AOC Covid.

Οι τρεις, που είναι όλοι εμβολιασμένοι, αυτοαναφέρθηκαν μόλις άκουσαν ειδήσεις ότι ο Αμερικανός αθλητής βρέθηκε θετικός αργά σήμερα το πρωί. Όλες οι καθημερινές δοκιμές τους στο Ολυμπιακό Χωριό είχαν επίσης αρνητικά αποτελέσματα. Όλα τα μέλη της Αυστραλιανής Ομάδας στους Αγώνες του Τόκιο υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ.

Πενήντα τέσσερα (54) μέλη της ομάδας στίβου (41 αθλητές και 13 αξιωματούχοι) αργότερα έλαβαν άδεια να φύγουν, αφού περάσουν λίγο περισσότερο από δύο ώρες στα δωμάτιά τους.

Τα τρία μέλη της ομάδας που υποβλήθηκαν σε τεστ σήμερα το απόγευμα είναι τώρα σε καραντίνα και θα δοκιμάζονται καθημερινά. Θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν την προπόνηση, με την επιφύλαξη αυστηρών πρωτοκόλλων που περιορίζουν την επαφή τους με άλλους. Σε αυτό το στάδιο όλοι οι αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν όπως είχε προγραμματιστεί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ