Πέτρος Φιλιππίδης: Έτσι πέρασε το πρώτο του βράδυ στην φυλακή - «Δεν είμαι καλά γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξω εδώ» (βίντεο)

Καταρρακωμένος ο ηθοποιός δεν μπορεί να πιστέψει ότι φυλακίστηκε. 

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε χθες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης. 

Ο ηθοποιός που απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στη δικαστική λειτουργό που χειρίζεται τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, φέρεται να αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται.

 

 

Οι τρεις ηθοποιοί που οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του επιφανούς ηθοποιού, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφο τους.

 

 

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

 

 

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

 

 

Να σημειώσουμε πως στις φυλακές της Τρίπολης κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε ο ηθοποιός μέσω του δικηγόρου του στον εισαγγελέα είχε αρνηθεί τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.

Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές & τα λόγια του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ο γνωστός ηθοποιός σοκαρίστηκε από την απόφαση. «Δεν είμαι καλά γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξω στη φυλακή», φέρεται να είπε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τους οποίους είχε ένα σύντομο διάλογο κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές.

 

 

Πλεύρης: Πότε αποφασίζεται το απεχθές μέτρο της προφυλάκισης

Ο Θάνος Πλεύρης νομικός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της  ΝΔ εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι η προφυλάκιση, -ένα μέτρο απεχθές το οποίο επιβάλλεται σε κάποιον που δεν έχει δικαστεί αποφασίζεται για να προστατευθεί η κοινωνία όταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του δείχνουν ροπή στην επανάληψη του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ