Η Αγγλίδα μητέρα θήλασε την 3 ημερών κόρη της & ξάπλωσε μαζί της - Ξύπνησε & βρήκε νεκρή την μικρή (φώτο)

Το ιστορικό μιας οικογενειακής τραγωδίας - Η αιτία θανάτου του βρέφους παραμένει άγνωστη 

Ένα μωρό - κοριστάκι τριών ημερών πέθανε στο κρεβάτι δίπλα στους γονείς τoυ, αφού το είχε θηλάσει η μητέρα του, σύμφωνα με έρευνα.

Η  Luna Atkins βρισκόταν στο σπίτι μόνο λίγες ώρες όταν βρήκε τραγικό θάνατο στην κρεβατοκάμαρα των γονιών της στο Roath του Κάρντιφ, ενώ βρισκόταν ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα της.

Οι παθολόγοι ανέφεραν ότι η αιτία θανάτου της τον Μάιο του 2020 δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί και ότι ένας ιατροδικαστής είπε ότι δεν ευθύνεται το γεγονός ότι κοιμήθηκε με  τους γονείς της.

Μια προηγούμενη αναφορά λέει ότι οι γονείς της Luna, η  Philippa Atkins, 34 ετών, και ο James Atkins, 35 ετών, είχαν πιει ένα ποτήρι κρασί πριν πέσουν στο κρεβάτι.

 

 

Η εργαζόμενη στην εταιρεία στρατιωτικών εφοδίων  κ. Atkins άρχισε να θηλάζει τη Λούνα περίπου στις 21:30, αλλά και οι δύο εξαντλημένοι γονείς αποκοιμήθηκαν

Η μητέρα,  Philippa Atkins ξύπνησε τέσσερις ώρες αργότερα και ανακάλυψε ότι η κόρη της Luna, ήταν αναίσθητη και δεν ξυπνούσε. Πενήντα λεπτά αργότερα οι γιατροί διαπύστωσαν το θάνατο της.

 

 

Η Λούνα γεννήθηκε πρόωρα,δύο εβδομάδες πριν το κανονικό. Ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή,  στις 9 Μαΐου ύστερα από 37 εβδομάδες κύηση.

Εξήλθε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ δύο ημέρες αργότερα γύρω στις 5 το απόγευμα, αφού οι γιατροί αποφάσισαν ότι ήταν αρκετά δυνατή για να επιστρέψει στο σπίτι.

Ο θάνατος της Luna επήλθε περίπου στις 2,20 π. μ. στο σπίτι της. Έγινε ιατροδικαστική εξέταση αλλά η αιτία του θανάτου της χαρακτηρίστηκε ως "άγνωστη".

Ο ιατροδικαστής της περιοχής,  Ντέιβιντ Ρέγκαν δήλωσε ότι η αστυνομία δεν είχε «ανησυχίες» σχετικά με το θάνατο της Λούνα και ότι το σπίτι του ζευγαριού ήταν «καθαρό και τακτοποιημένο» με «άφθονο φρέσκο φαγητό στο ψυγείο».

Είπε: «Οι γονείς της έκαναν την επιλογή  να κοιμηθεί μαζί τους  (σ.σ. το μωρό) - αυτή είναι μια επιλογή σαφώς διαθέσιμη στους γονείς. Είναι μια επιλογή που θεωρούσαν ότι ήταν προς το συμφέρον της Λούνα.

Οι γονείς της Λούνα δεν καπνίζουν και δεν υπήρξαν δείγματα αλκόολ στο αίμα τους σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν,

Οι εξετάσεις της Λούνα έδειξαν ότι ήταν υγιής και καθαρή. Πέθανε στις 11 Μαίου 2020 στο δωμάτιο των γονιών της, στο κρεβάτι τους, όπου κοιμήθηκε ανάμεσα τους.
"Για μένα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι για το θάνατο της Λούνα φταίει το γεγονός ότι κοιμήθηκε μαζί με τους γονείς της" είπε ο Ρέγκαν που αποδίδει το θάνατο τους βρέφους σε φυσικά αίτια.

Μετά τον θάνατο της Luna, η κ. Atkins συγκεντρώνει τώρα χρήματα για να βοηθήσει άλλα παιδιά - και περιέγραψε τη Luna ως «το όμορφο μωρό μας» και «το τέλειο κοριτσάκι μας».

 

 

Είπε: «Η Λούνα μου έμαθε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και πολύτιμη! Της οφείλουμε να γεμίσουμε τον κόσμο με περισσότερη μουσική και περισσότερη χαρά.

"Έτσι αν κάποια μέρα νιώσεις αδύναμος να κάνεις πράγματα, κοίτα το φεγγάρι και το μωρό μου θα σου δείξει ότι ο κόσμος είναι καλός και εσύ είσαι αγαπητός", συνέχισε η μητέρα σύμφωνα με την Daily Mail.

"Έπρεπε να μεταφέρω μέσα μου τη Λούνα για 9 μήνες και μπόρεσα να την κρατήσω στην αγκαλιά μου μόνο για τρεις μέρες. Ήξερα την κόρη μου, και ήταν καλή. Μου έδωσε τη δύναμη να πιστεύω στον εαυτό μου και να προσπαθώ να κάνω τον κόσμο καλύτερο.

 

 

"Ό, τι κι αν περάσετε, θα είμαι πάντα εδώ για εσάς όπως είστε εκεί για μένα. Καθώς τα πράγματα αρχίζουν να επιστρέφουν στο «κανονικό», ας προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε."

Η μητέρα της Λούνα είναι δρομέας και τώρα διοργανώνει έναν μαραθώνιο στη μνήμη της Λούνα  για να συγκεντρωθούν χρήματα μετά από έκκληση της ομάδας Martha's Dancing Heart, να δοθούν χρήματα για ιατρικές έρευνες στο Πανεπιστήμιο Vale του Καντίφ. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ