Greek summer 2021: Ο @sotiris_kaloterakis παρουσιάζει το Αγκίστρι από ψηλά - Οι Έλληνες φωτογράφοι προτείνουν

Ποιες είναι οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού;

Στο eirinika συνεχίζουμε να σας δείχνουμε τα υπέροχα καλοκαιρινά κλικ Ελλήνωνφωτογράφουν που αποθανατίζουν τις ομορφιές της Ελλάδας.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram @sotiris_kaloterakis, ο φωτογράφος Σωτήρης Καλοτεράκης παρουσιάζει το Αγκίστρι από ψηλά.

Το Αγκίστρι είναι νησί του Αργοσαρωνικού, το μεγαλύτερο από τη συστάδα των μικρών νησιών ανάμεσα στην Αίγινα και την Επιδαυρία της Πελοποννήσου.

Είναι ένα πευκόφυτο τουριστικό νησί της Ελλάδας με έκταση 11,97 τετραγωνικών χιλιομέτρων με υψόμετρο 294 μέτρα νοτιοδυτικά και σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Αίγινας, με 1.142 κατοίκους (στην απογραφή του 2011).

Ανήκει στο Νομό Αττικής και βρίσκεται στην καρδιά του Σαρωνικού. Στο νησί υπάρχουν τέσσερα χωριά: το Μεγαλοχώρι ή Μύλος (χώρα του νησιού), η Σκάλα (το φυσικό λιμάνι όπου προσεγγίζουν τα φέρι μποτ από Πειραιά/Αίγινα), τα Λιμενάρια και το Μετόχι.

Έχει καθημερινώς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά. Η διάρκεια του ταξιδιού με φέρι μποτ είναι 1,5 ώρα ενώ με το «Ιπτάμενο δελφίνι» 55 λεπτά. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά ξεκίνησε το 1960 ενώ μέχρι τότε η χρησιμοποιούνταν καΐκια από/προς την Αίγινα. 

Στο νησί υπάρχουν πολλές και όμορφες παραλίες με πιο σημαντικές:

  • Την Σκάλα, μια αμμουδερή και άβαθη τουριστική παραλία στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Εκεί βρίσκεται και το φυσικό λιμάνι στο οποίο καταπλέουν τα φέρι μποτ της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Πειραιά και την Αίγινα. Πάνω στην παραλία της Σκάλας βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και καφετέριες.
  • Την παραλία Μεγαλοχώρι, που είναι η αμμώδης παραλία στον οικισμό Μεγαλοχώρι ή Μύλο, τη χώρα του νησιού στον βορρά.
  • Την Δραγωνέρα, μια βοτσαλωτή παρθένα παραλία στην δυτική πλευρά του νησιού η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με δρόμο. Είναι περιτριγυρισμένη με δάσος πεύκων και στο αριστερό μέρος υπάρχει μια υπαίθρια καντίνα.
  • Τις γειτονικές παραλίες Σκληρή και Χαλικιάδα, οι οποίες βρίσκονται δυτικά, ακολουθώντας το στενό μονοπάτι από το Λιμάνι της Σκάλας όπου φτάνει το πλοίο από Αίγινα/Πειραιά.

Πρώτη είναι η παραλία Σκληρή και μετά η τελείως απομονωμένη παραλία της Χαλικιάδας. Η παρθένα παραλία της Χαλικιάδας είναι παραλία γυμνιστών, εντελώς απομονωμένη και δύσκολα προσβάσιμη.

Την Μάρεζα, μια παραλία-βράχος πάνω στην θάλασσα, ιδανικός για βουτιές, που βρίσκεται δυτικά του νησιού, στο χωριό Λιμενάρια[5].
Την Απονήσο, μια αβαθη παραλία ανάμεσα από το ιδιωτικό νησί της Απόνησου και το Αγκίστρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ