Σπύρος Σούλης: Κάντε αυτές τις διακοσμητικές παρεμβάσεις για να προσελκύσετε τύχη και χρήματα!

Ακολουθήστε κατά γράμμα τα βήματα! 

Μπορεί να μην είστε υποστηρικτές του φενγκ σούι αλλά εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια υποστηρίζει πως μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στη ζωή απλά αλλάζοντας κάποια πράγματα στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Δείτε ποια είναι αυτά που μπορείτε να αλλάξετε και προσελκύστε καλή υγεία, τύχη και χρήματα στο σπίτι και τη ζωή σας. 

Ξεκινήστε βάζοντας τάξη. Η ακαταστασία, η υγρασία, το μπέρδεμα των αντικειμένων και γενικότερα ο... «χαμός» μέσα στο σπίτι σας, είναι ένδειξη στάσιμης ενέργειας και τα χρήματα «σκουντουφλάνε» ακριβώς εκεί! Βάλτε τάξη λοιπόν και έτσι, όχι μόνο η ενέργεια και η τύχη θα κυκλοφορούν στον χώρο ανενόχλητες, αλλά και εσείς!

φενγκ σούι

Βάλτε τάξη σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Οι οβάλ και στρογγυλές επιφάνειες στον χώρο δίνουν μια αίσθηση συνέχειας και επιτρέπουν στην ενέργεια να ρέει ανενόχλητη. Αντιθέτως οι επιφάνειες με γωνίες έχουν πιο αυστηρό ύφος.

Μην γεμίσετε τον χώρο με στρογγυλά έπιπλα αλλά κρατήστε μια ισορροπία.

Ένα έχετε ήδη ένα καναπέ και μια πολυθρόνα σε αυστηρή γραμμή αποφύγετε άλλο ένα ορθογώνιο σχήμα στο τραπεζάκι σαλονιού και βάλτε ένα στρογγυλό.

Εάν ο καναπές σας έχει ψηλά πόδια και υπάρχει κενό από κάτω έχετε ανεμπόδιστη ροή της ενέργειας. Διαφορετικά αποφύγετε να βάλετε κουτιά και αντικείμενα κάτω από τον καναπέ για να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που υπάρχει για την καλύτερη και συνεχόμενη ροή της ενέργειας.

Κάντε μίξη σχημάτων με τα διακοσμητικά που θα επιλέξετε να υπάρχουν στον χώρο.

φενγκ σούι

Μάθετε να αναμειγνύετε έπιπλα σε διάφορα σχήματα για να υπάρχει ισορροπία στον χώρο.

Μην έχετε στον ίδιο χώρο μόνο αντικείμενα με καμπύλες. Βάλτε ενδιάμεσα κάποια που το σχήμα τους να δημιουργεί γωνίες.

Αυτό θα δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα η οποία θα επιδρά θετικά στην υγεία σας.

Ένα μεταλλικό διακοσμητικό συνδυαστικά με ξύλο ή κάποιο άλλο φυσικό υλικό θα φέρει ισορροπία.

Σε όλους τους χώρους θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των παρακάτω στοιχείων:

  • της φωτιάς,
  • του νερού,
  • του ξύλου,
  • της γης και του μετάλλου

Για να εξασφαλίσετε μια συνεχή ροή της ενέργειας μέσα στον χώρο, τοποθετήστε ακόμα και ένα μικρό κρύσταλλο στο κέντρο του σαλονιού, ή στην είσοδο του σπιτιού για να βοηθήσετε την θετική ενέργεια να διασκορπιστεί παντού. Εάν υπάρχει φυσικός φωτισμός κοντά ο κρύσταλλος θα φορτίζεται ενεργειακά και θα αντανακλά το φως στον υπόλοιπο χώρο. Μην τους τοποθετείται κοντά στο σημείο που ξαπλώνετε γιατί όταν κοιμάστε πρέπει να μπορείτε να ηρεμείτε για να ξυπνάτε ξεκούραστοι.

φενγκ σούι

Τοποθετήστε ακόμα και ένα μικρό κρύσταλλο στο κέντρο του σαλονιού.

Ως διακοσμητικά - γούρια μπορούν να θεωρηθούν διάφορα διακοσμητικά όπως το ρόδι, το πέταλο ή ένας ελέφαντας. Το πέταλο τοποθετήστε το με το κοίλο μέρος του να κοιτά προς τα πάνω για να μην διαρρέει η τύχη. Το ίδιο καλότυχα θεωρούνται το ρόδι και ένα διακοσμητικό ελεφαντάκι. Μην τα τοποθετήσετε και τα 3 μαζί. Μοιράστε τα στον χώρο.

φενγκ σούι

Ένα ελεφαντάκι μπορεί να σας φέρει πολύ γούρι.

Τοποθετήστε 1 κόκκινο διακοσμητικό μαξιλάρι στον καναπέ ή κάποιο με κόκκινες λεπτομέρειες για να φέρετε ισορροπία στον χώρο εάν έχετε ένα τραπέζι με μεταλλικά πόδια.

φενγκ σούι

Το κόκκινο στον χώρο σας εκπροσωπεί το στοιχείο της φωτιάς.

Εάν έχετε περισσότερες σιδερένιες επιφάνειες, θα χρειαστείτε μια μεγαλύτερη κόκκινη επιφάνεια, όπως μια πολυθρόνα για να τονώσετε το στοιχείο της φωτιάς.

Το κόκκινο χρώμα θα φέρει χαρά και ενθουσιασμό στο σπίτι σας. Αποφύγετε να βάψετε κόκκινο έναν τοίχο σε ένα μικρό διαμέρισμα γιατί θα φέρετε ένταση.

Το χρυσό σαν χρώμα αντικατοπτρίζει την πολυτέλεια και την αφθονία.

φενγκ σούι

Το χρυσό σαν χρώμα αντικατοπτρίζει την πολυτέλεια και την αφθονία.

DO Βάλτε χρυσό χρώμα στον ανεμιστήρα που έχετε και ανανεώστε τον μέσα σε λίγα λεπτά.

Κανένας δεν θα μπορούσε να δει έναν ανεμιστήρα ως διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο. Γι’ αυτό μετατρέψτε τον εσείς σε ένα διακοσμητικό με χρυσές λεπτομέρειες για να τονώσετε το στοιχείο του πλούτου στον χώρο που θα τον έχετε.

Αφαιρέστε το μεταλλικό προστατευτικό ανοίγοντας τα κουμπώματα. Προσέξτε γιατί συνήθως υπάρχει και μια μικρή βίδα στο κάτω μέρος. Ξεβιδώστε και αφαιρέστε τον έλικα. Αφαιρέστε και το πλέγμα που είναι στην πίσω μεριά. Βάψτε τα με ένα χρυσό σπρέι από μακριά για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

DO Τοποθετήστε τα μέρη του ανεμιστήρα ξανά συναρμολογώντας προσεκτικά. Βάλτε τον στην άκρη του καναπέ ή πάνω στο πλαϊνό τραπεζάκι.

Το κίτρινο συμβολίζει τον ήλιο. Πρόκειται για ένα χρώμα χαρούμενο που δημιουργεί ένα αίσθημα άνεσης.

φενγκ σούι

Το κίτρινο συμβολίζει τον ήλιο.

Τοποθετήστε κίτρινες καρέκλες στην τραπεζαρία ή ένα κίτρινο έπιπλο στο καθιστικό για να αισθάνονται οι καλεσμένοι σας ευφορία στον χώρο.

Δώστε ένταση σε αυτό το στοιχείο της φωτιάς με μια κόκκινη λεπτομέρεια.

Στην τραπεζαρία μην τοποθετείτε με τον παλιό κλασικό τρόπο τις καρέκλες, έχοντας δηλαδή κάποια στην κορυφή του τραπεζιού που να σηματοδοτεί ότι αυτή η θέση είναι ξεχωριστή. Αφήστε τους καλεσμένους σας να αισθανθούν άνετα να καθίσουν όπου θέλουν χωρίς να υπάρχει ιεραρχία στο τραπέζι.

Το άσπρο συνδυαστικά με το μαύρο προσελκύουν αρκετά το ένα το άλλο, λόγω της αντίθεσής τους. Έτσι δημιουργούν σταθερές βάσεις στον χώρο που βρίσκονται.

φενγκ σούι

Το μαύρο και το άσπρο δημιουργούν αντιθέσεις.

Τοποθετήστε κάδρα ή διακοσμητικά στον χώρο με ασπρόμαυρο αποτέλεσμα. Δώστε τους ένταση με χρώματα όπως το κίτρινο και το κόκκινο. Αφαιρέστε το καθιερωμένο κάλυμμα που υπάρχει στην πίσω πλευρά μιας κορνίζας. Κολλήστε στο τζαμάκι την εικόνα και κρεμάστε το. Με την διαφάνεια που δημιουργείται θα δώσετε βάθος στην εικόνα.

Τα κεριά θα προσφέρουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα αλλά θα τονώσουν και το στοιχείο της φωτιάς.

φενγκ σούι

Τα κεριά θα προσφέρουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Διακοσμήστε ένα τραπεζάκι μόνο με κεριά σε διαφορετικά ύψη για να δώσετε στιλ σε μια γωνιά του καθιστικού.

Μην τοποθετήσετε αρκετά αρωματικά κεριά γιατί το πολύ δυνατό άρωμα μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο.

Προτιμήστε να βάλετε και ένα κερί από φυσικό μελισσοκέρι. Θα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Το φως της φλόγας του μοιάζει πολύ με το φως του ήλιου και θα σας προσφέρει μια αίσθηση χαράς.

Το στοιχείο του νερού θα φέρει οικονομική ευημερία, πλούτο στο σπίτι σας.

φενγκ σούι

Το νερό θα φέρει χρήματα στο σπίτι σας.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα είναι αρκετά χρήσιμο ένα διακοσμητικό με νερό στον χώρο του καθιστικού. Θα διατηρεί τα επίπεδα της υγρασίας και θα αποφύγετε την ξηρότητα στον χώρο.

Σε μια πιατέλα ή ένα μπολ τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο από ένα φυτό (εσωτερικού χώρου). Βάλτε ένα κεράκι και μερικές πετρούλες στο εσωτερικό του. Ρίξτε λίγο νερό, το οποίο θα ανανεώνετε πριν στεγνώσει εντελώς.

Ακόμα και ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια θα φέρει τα ίδια αποτελέσματα.

Αποφύγετε τις διαρροές στον χώρο της κουζίνας ή του μπάνιου γιατί φέρνουν απώλειες. Κρατήστε την πόρτα και το καπάκι της λεκάνης κλειστά. Κρατήστε κλειστά τα σιφώνια στο νιπτήρα και στη μπανιέρα. Μπορείτε να το πετύχετε, διακοσμώντας το σιφόνι με μερικές πέτρες ή κοχύλια από τη θάλασσα.

φενγκ σούι

Προσέξε τις διαρροές στον χώρο της κουζίνας ή του μπάνιου γιατί φέρνουν απώλειες.

Ιδανικά μερικοί κρύσταλλοι συνδυαστικά θα φορτίσουν θετική ενέργεια και τύχη το σπίτι σας.

Το στοιχείο του νερού στηρίζεται άρρηκτα με το στοιχείο της γης.

Ένας οικονομικός τρόπος για να βάλετε το ξύλο στον χώρο είναι το μπαμπού.

φενγκ σούι

Βάλτε το μπαμπού στον χώρο σας.

Τοποθετήστε μερικά κλαδιά μπαμπού σε ένα βάζο. Ιδανικά θα πρέπει να είναι 9 για να σας έρθουν χρήματα. Τα 2 εκπροσωπούν την αγάπη και τα 7 την καλή υγεία.

Ένα στόρι από μπαμπού ή ένα σκαμπό από μπαμπού στο σαλόνι αρκούν για να ένα στιλάτο αποτέλεσμα.

Η λεβάντα σε πολύ μικρές ποσότητες θα σας προσφέρει χαλάρωση. Δεν έχει θετικό αντίκτυπο όταν βάφετε έναν ολόκληρο τοίχο σε μωβ απόχρωση. Ένα κερί επίσης με άρωμα λεβάντας θα μπορούσε να επιδράσει θετικά στον χώρο.

φενγκ σούι

Η λεβάντα θα σας προσφέρει χαλάρωση.

Η πόρτα του σπιτιού σας και κάθε πόρτα στο σπίτι θα πρέπει να ανοίγει διάπλατα, γιατί από εκεί μπαίνει η ενέργεια η δικιά σας και των επισκεπτών.

φενγκ σούι

Φροντίστε όλες οι πόρτες σας να ανοίγουν διάπλατα.

Μην τοποθετείτε τίποτα από πίσω που θα εμποδίζει το άνοιγμα της. Βάλτε ένα έπιπλο που να σας υποδέχεται καθώς μπαίνετε. Επιλέξτε κάτι διακριτικό ή διάφανο για έναν μικρό χώρο.

Μην τοποθετήσετε καθρέφτη ακριβώς απέναντι από την πόρτα γιατί θα υπάρχουν μέρες που μπορεί να μην έχετε όρεξη και δεν θα θέλατε αυτό να κάνει αντανάκλαση στον χώρο μέσω του καθρέφτη. Προτιμήστε έναν καθρέφτη σε στρογγυλό σχήμα και αποφύγετε έναν τετράγωνο με γωνίες.

Ένα μπαμπού καλάθι με ένα φυτό εσωτερικού χώρου.

Ένας χώρος που περιέχει όλα τα στοιχεία που λέμε, είναι ολοκληρωμένος και επιδρά θετικά.

Φτιάξτε μέσα σε ένα κασπό ή μια γλάστρα, τον κήπο zen. Θα φέρετε όμορφα συναισθήματα στον χώρο.

φενγκ σούι

Φτιάξτε μέσα σε ένα κασπό ή μια γλάστρα, τον κήπο zen.

Σε ένα κασπώ ρίξτε λευκή άμμο. Θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας ή χρησιμοποιήστε άμμο για γάτες. Βυθίστε σε μία του πλευρά ένα γλαστράκι με ένα παχύφυτο. Διαφορετικά ακουμπήστε απλά επάνω στην άμμο ένα αερόφυτο. Τα αερόφυτα προέρχονται από τροπικά δάση, και δεν χρειάζονται έδαφος για να επιβιώσουν. Μεγαλώνουν πάνω σε βράχους και κορμούς. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε όπου θέλετε ως διακοσμητικό. Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης για το πότισμά τους.

Με ένα στικ ξύλινο δημιουργήστε σχέδια πάνω στην άμμο.

Κάθε φορά που θα αισθάνεστε ένταση στο σπίτι σας, σχεδιάστε κάτι καινούργιο προσπαθώντας να επικεντρωθείτε σε αυτό με χαρά αναφέρει το spirossoulis.

Μερικά καμπανάκια κρεμασμένα με κόκκινη κορδέλα θα προσελκύσουν πλούτο στο σπίτι σας.

φενγκ σούι

Μερικά καμπανάκια κρεμασμένα με κόκκινη κορδέλα θα προσελκύσουν πλούτο στο σπίτι σας.

Τοποθετήστε μερικά στην είσοδο του σπιτιού ή από ένα σε κάθε πόμολο. Ο αχνός ήχος που θα βγάζουν σε κάθε κίνηση της πόρτας θα σας προκαλεί μια αίσθηση αφύπνισης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ